Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Συνεχίζονται οι καταγγελίες ενάντια στις διώξεις υγειονομικών

Πληθαίνουν οι καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων ενάντια στις διώξεις σε βάρος αγωνιστών υγειονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου, έλαβε κλήση από την αστυνομία προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις, με αφορμή κινητοποίηση των υγειονομικών στις 24/9, για... παράβαση των άρθρων περί «απείθειας» και «παρακώλυσης συγκοινωνιών», σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

«Τις τελευταίες μέρες οι πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και νοσοκομείων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, "Αγ. Σάββας") δέχονται ραβασάκια με κλήση από το νεκραναστημένο Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας, γιατί κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και στηλιτεύει τις προκλητικές προσπάθειες της κυβέρνησης «να φιμώσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει την επικίνδυνη πολιτική της για τη διαχείριση της κατάστασης».

«Η υποκρισία της κυβέρνησης ξεχειλίζει!», τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.«Αυτοί που τις τελευταίες βδομάδες σηκώνουν το λάβαρο της υπεράσπισης των γυναικών από τη βία, διώκουν γυναίκα συνδικαλίστρια, την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, που πρωτοστατεί στον αγώνα για την προστασία της υγείας του λαού μας, για τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών», σημειώνει.

Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (ΟΣΕΑΔΕ), ΟΛΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Επιπλέον, η ΕΙΝΑΠ, τα Σωματεία Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εργαζομένων Ξενοδοχείου «Royal Olympic», Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Αττικής «Ο Βύρων», Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Λάρισας, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

Τις διώξεις καταγγέλλει επίσης ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 - 1974.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ