Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολυμερής Διάσκεψη αύριο στην Αθήνα

Πολυμερής Διάσκεψη σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών διεξάγεται αύριο, Πέμπτη, στην Αθήνα, με την ονομασία «Φόρουμ Φιλία». «Πρόπλασμα» μιας νέας πολυεπίπεδης συνεργασίας στον άξονα Ανατ. Μεσόγειος - Μέση Ανατολή - Περσικός, με στόχο την υπηρέτηση ευρωατλαντικών σχεδιασμών, βασικά την ανάσχεση της επιρροής Κίνας και Ιράν στην περιοχή.

Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Ιορδανία. Πηγές αναφέρουν ότι ενδιαφέρον έχουν εκφράσει να παραστούν και οι ΥΠΕΞ Γαλλίας και Ιράκ (ο τελευταίος αναμένεται την Παρασκευή στην Αθήνα).

Οπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, στην ατζέντα του Φόρουμ «περιλαμβάνονται ζητήματα πολυμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο της συναντίληψης των χωρών που συμμετέχουν για την ανάγκη ασφάλειας, ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή». Από ελληνικής και κυπριακής πλευράς θα μπουν, εξάλλου, για συζήτηση «οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η επίλυση διαφορών με βάση το Διεθνές Δίκαιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ