Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Κριτική στο «ύφος» της εξουσίας, επί της ουσίας τσιμουδιά

Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και το ...αλαζονικό της ύφος άσκησε ο Αλ. Τσίπρας σε χτεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας σε μια πολιτική στις βασικές πλευρές της οποίας συμφωνεί.

«Η κυβέρνηση κινείται βλέποντας και κάνοντας (...) Είναι η επισφράγιση της αποτυχίας της κυβερνητικής διαχείρισης απέναντι στην πανδημία», ανέφερε, ενώ ερωτηθείς τι διαφορετικό θα έκανε αν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός, απέφυγε να απαντήσει για συγκεκριμένα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, προστασίας των εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών κ.λπ., απευθύνοντας απλά «ρητορικές» ερωτήσεις προς την κυβέρνηση. Κατά τ' άλλα ο Αλ. Τσίπρας επανήλθε στην κριτική για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, κατηγορώντας τον ότι «έχει μολυνθεί από μια πολιτικά θανατηφόρα ασθένεια. Την ασθένεια της αλαζονείας της εξουσίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή ιδιωτικού χρέους και εξήγησε ότι η πρόταση αφορά «ρύθμιση» του χρέους και όχι διαγραφή, λέγοντας ότι προτείνει «μια λύση που είναι συνδυασμός πάρα πολύ μεγάλων δόσεων - 120 δόσεις είχαμε κάνει τότε - αλλά και διαγραφής μέρους του ονομαστικού χρέους» και βέβαια ότι έχει να κάνει με τη διασφάλιση της «εισπραξιμότητας» τραπεζών και κράτους, αφού - όπως είπε - αν δεν βρεθεί ένας τρόπος για τη διαχείριση των δανείων που φουσκώνουν κατά την πανδημία, «ούτε οι τράπεζες ούτε το Δημόσιο θα πάρουν τίποτε πίσω, διότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Αλλά θα υπονομεύσουμε την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας για το μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα».

Χαρακτηριστικές της σύμπλευσης με τη ΝΔ ήταν και οι απαντήσεις του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητιέται αυτές τις μέρες, με τον Αλ. Τσίπρα να λέει ότι «έρχεται να ολοκληρώσει αυτό το ρουσφέτι στους ιδιοκτήτες κολεγίων» και «φέρνει και ως πυροτέχνημα την πανεπιστημιακή αστυνομία, για να μη συζητάμε το μείζον, να συζητάμε το έλασσον», κρύβοντας έτσι ότι η καταστολή συνδέεται με το «μείζον», τους ταξικούς φραγμούς και την παραπέρα πρόσδεση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις «ανάγκες» των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα έδωσε άλλοθι στην κυβέρνηση λέγοντας πως δέχεται ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα πανεπιστήμια, με την κατ' εξακολούθηση παραβατική στάση ορισμένων εξωπανεπιστημιακών στοιχείων, που προσβάλλουν και την ίδια την έννοια του ασύλου» και αντιπρότεινε «σώματα φύλαξης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους τα οποία να έχουν τη δυνατότητα της επιτήρησης και, όταν χρειάζεται, να καλούν τις αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ