Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 21o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντατικά προετοιμάζεται η διακίνηση και του τρίτου κειμένου

Πάνω από 65.000 τα φύλλα που ήδη έχουν διακινηθεί με το δεύτερο κείμενο

Κέντρο Αθήνας, στην έδρα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ
Κέντρο Αθήνας, στην έδρα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ
Περισσότερα από 65.000 φύλλα «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» έχουν ήδη διακινηθεί από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με το δεύτερο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος. Μια μεγάλη εξόρμηση που είναι ακόμα σε εξέλιξη, συνεχίζοντας με την ορμή από την εξόρμηση με το πρώτο κείμενο την προηγούμενη βδομάδα.

Το δεύτερο κείμενο που διακινείται έχει θέμα «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα. Το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα». Χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος σε όλη τη χώρα «οργώνουν» από την περασμένη Παρασκευή χώρους δουλειάς και συνοικίες, διακινώντας την εφημερίδα μας.

Ταυτόχρονα, με όλα τα μέτρα προστασίας, προετοιμάζεται και η πανεξόρμηση με το τρίτο κείμενο, που θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» και έχει θέμα «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα, η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και η παρέμβαση του ΚΚΕ». Στόχος είναι σχεδιασμένα το κείμενο αυτό να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερους μεγάλους χώρους δουλειάς, να είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που θα προμηθευτούν και θα μελετήσουν τις Θέσεις, που άλλωστε τους αφορούν άμεσα, αφού φωτίζουν την πάλη τους, τον προσανατολισμό της, την οργάνωση της αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος.

Με αμείωτη ένταση η εξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά

Από την οργάνωση της εξόρμησης στην Πέλλα
Από την οργάνωση της εξόρμησης στην Πέλλα
Με την εξόρμηση να συνεχίζεται αμείωτη, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ συνεχίζουν την πλατιά διάδοση του συνθήματος του 21ου Συνεδρίου: «ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ. ΝΟΥΣ - ΚΑΡΔΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ - ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ». Η αφίσα του Συνεδρίου, πανό, συνθήματα δεσπόζουν σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι. Στο κατάλληλα «στολισμένο» λιμάνι λοιπόν συνεργεία του Κόμματος συνέχισαν και αυτήν τη βδομάδα την εξόρμηση, συναντώντας συναδέλφους τους, ναυτεργάτες και λιμενεργάτες, σε πιάτσες, στην προβλήτα, στα πλοία, στα μηχανοστάσια κ.α. «Ηδη το πλάνο της διακίνησης των Θέσεων στο λιμάνι υπερκαλύφθηκε και οι Οργανώσεις επιδιώκουν να ξεπεραστεί η διακίνηση του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, με στόχο το επόμενο Σαββατοκύριακο το τρίτο κείμενο των Θέσεων να φτάσει σε ευρύτερα τμήματα εργαζομένων», σημείωναν χτες μέλη του Κόμματος από το λιμάνι.

Συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα στην Κ. Μακεδονία

Με τον ίδιο ενθουσιασμό οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ συνεχίζουν το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα και με το δεύτερο κείμενο των Θέσεων του Συνεδρίου, με στόχο να φτάσουν σε κάθε πόλη και χωριό, σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους δουλειάς και μόρφωσης.

«Στολισμένο» και το Περιστέρι Αττικής
«Στολισμένο» και το Περιστέρι Αττικής
Ηδη από την Κυριακή οι ΤΟ Βιομηχανίας, Πέλλας, Πιερίας και Σερρών κάλυψαν τα πλάνα τους, και μέχρι χτες το βράδυ αναμένονταν να υπερκαλύψουν όλες οι Οργανώσεις.

Με αισιοδοξία και ορμητικότητα και κόντρα στις πρωτόγνωρες συνθήκες και τις δυσκολίες της περιόδου, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έφτασαν στο ραντεβού που είχαν δώσει και το Σαββατοκύριακο που πέρασε, με τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος, με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες, νεολαία, με τους οποίους συναντήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Στην Πέλλα, οι ΚΟΒ σχεδιάζουν τη συνέχεια του πολιτικού ανοίγματος, με μαχητικότητα που πηγάζει από την αισιόδοξη ανταπόκριση στην εξόρμηση των πρώτων δύο κειμένων των Θέσεων, αλλά και με τη δύναμη που τους δίνει η υπερκάλυψη του πλάνου στο «κλείσιμο» της ετήσιας Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος.

Στο ίδιο πνεύμα σχεδιάζεται και η μάχη από όλες τις ΤΟ της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι κλαδικές Οργανώσεις προετοιμάζουν παράλληλα και μαζικές εξορμήσεις σε μεγάλους χώρους εργασίας.


Στο λιμάνι του Πειραιά
Στο λιμάνι του Πειραιά

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ