Τετάρτη 20 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποχαιρετά τον σ. Θοδωρή Αυγέρο

Τον σύντροφο Θοδωρή Αυγέρο που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή αποχαιρετά το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ στην οποία σημειώνεται:

«Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σ. Θοδωρή Αυγέρο, που "έφυγε" χτες (σ.σ. 18/1) πρόωρα από τη ζωή.

Ο σ. Θοδωρής Αυγέρος γεννήθηκε το 1957. Ο πατέρας του πήρε μέρος στην ΕΑΜική Αντίσταση, με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορία. Φοιτητής στο Φυσικό της Αθήνας το 1975, οργανωμένος στην ΚΝΕ και λίγο αργότερα στο ΚΚΕ. Υπεύθυνος στη σχολή του σαν μέλος του Τομέα της ΚΝΕ. Από το 1977 περνάει οργανωτικά στο Περιστέρι και αναλαμβάνει Γραμματέας της ΚΟΒ Ιερόθεου. Επί σειρά ετών εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, ξεκινώντας από το 1986 με δήμαρχο τον Δ. Φωλόπουλο και στη συνέχεια μέχρι την τετραετία 1996 - 2000. Υπήρξε, επίσης, υποψήφιος του ΚΚΕ σε βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές.

Από το 1991 δίδασκε στο 10ο Λύκειο Περιστερίου, μπροστάρης σε όλους τους αγώνες καθηγητών και μαθητών.

Ο σ. Θοδωρής Αυγέρος στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος, ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος από το Περιστέρι υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος.

Για περισσότερα από 10 χρόνια συμμετείχε και δρούσε στον χώρο της Εθνικής Αντίστασης, όπου ήταν εκλεγμένος στη θέση του ΓΓ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με τον περιστεριώτικο λαό, ιδιαίτερα με τους αντιστασιακούς, οι οποίοι του εμπιστεύτηκαν κειμήλια από τη ζωή τους, που βρίσκονται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι, αλλά και στο Αρχείο του Κόμματος.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης χάρη και στη μεγάλη προσπάθεια του σ. Θοδωρή έγινε πόλος γνώσης, έμπνευσης για τη νεολαία της περιοχής, ιδιαίτερα για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ.

Ο σ. Θοδωρής με το βιβλίο - λεύκωμα που έγραψε για την Ιστορία του Κόμματος τη δεκαετία 1940 - '49, με πολλά αξιόλογα στοιχεία, ειδικά για τη δράση του Κόμματος στο Περιστέρι συνέβαλε στη διάδοσή της στον λαό της περιοχής.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην σύζυγό του, σ. Κατερίνα, και τις κόρες του Νίκη και Γωγώ».

Η κηδεία του συντρόφου Θ. Αυγέρου θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ