Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Ενοχοι για το συνεχιζόμενο έγκλημα είναι η κυβέρνηση και οι προκάτοχοί της

Σχολιάζοντας την απαράδεκτη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη για τον μεγάλο αριθμό θανάτων ασθενών με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Αντί να απολογηθεί για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στις ΜΕΘ, στις πτέρυγες νοσηλείας και στα ΤΕΠ, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επέλεξε να στοχοποιήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, λέγοντας ότι "οι θεράποντες γιατροί αποφασίζουν αν κάποιος ασθενής θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή όχι". Δηλαδή, ο κ. Κοντοζαμάνης ούτε λίγο ούτε πολύ επιχείρησε με απαράδεκτο τρόπο να ενοχοποιήσει τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τους θανάτους από Covid-19 που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Και αυτό προφανώς για να αποσείσει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την εκτίναξη στη χώρα μας της θνητότητας από Covid-19 το τραγικό δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020, ιδιαίτερα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Το γεγονός ότι το "επιχείρημα" αναπαράγεται και από άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, που επικαλούνται τον κ. Κοντοζαμάνη, είναι απόδειξη πως δεν ήταν μια φραστική αστοχία».

«Μετά τον "ανεύθυνο λαό" που δεν τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν οι άλλοτε "ήρωες" γιατροί», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά «όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης».

«Τα ψέματα τελείωσαν», τονίζει η Ομοσπονδία. «Ενοχοι για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού είστε εσείς και οι προκάτοχοί σας. Γιατί λογαριάζετε τις ανάγκες μας σαν "κόστος που πρέπει να εξορθολογιστεί", τα δικαιώματά μας σαν καύσιμη ύλη για την περιβόητη ανάπτυξή σας».

Σε δική της καταγγελία η ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα ότι «είναι απαράδεκτο να προσπαθεί η κυβέρνηση να μεταβιβάσει στους νοσοκομειακούς γιατρούς ευθύνες που είναι καθαρά δικές της και αφορούν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org