Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ κατάφερε να πιάσει ένα ακόμα μεγάλο πλάνο για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, και τις μέρες που απομένουν όλες οι Τομεακές Οργανώσεις, όλες οι ΚΟΒ, μαζί με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται η υπερκάλυψη. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει Οργάνωση του Κόμματος και της ΚΝΕ που δεν θα φτάσει τουλάχιστον στο 100% του πλάνου της τις λίγες μέρες που απομένουν για την ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής μάχης.

Είναι μια μάχη σημαντική για την ενίσχυση του Κόμματος που δίνεται με επιτυχία μέσα σε σύνθετες συνθήκες, τόσο της πανδημίας και των δυσκολιών που προκύπτουν λόγω των περιορισμών της μετακίνησης όσο και των οικονομικών προβλημάτων που βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια.

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ κατάφερε σε αυτές τις συνθήκες να ανταποκριθεί στους στόχους της λόγω της αυταπάρνησης των χιλιάδων κομματικών μελών, των μελών της ΚΝΕ, που μαζί με τους οπαδούς, τους φίλους του Κόμματος κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθούν τα φιλόδοξα πλάνα μας, συγκεντρώνοντας οικονομική στήριξη από χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, σε εργατογειτονιές και μικρότερους ή μεγαλύτερους χώρους δουλειάς. Οι προηγούμενοι μήνες που δώσαμε αυτήν τη μεγάλη μάχη απέδειξαν ότι οι δυσκολίες πεισμώνουν τους κομμουνιστές, τους φίλους του Κόμματος, απέδειξαν τις δυνατότητες που υπάρχουν ακόμα και σε πρωτόγνωρες συνθήκες να βρίσκουμε λύσεις σε σύνθετα προβλήματα.

Παραδείγματα που δείχνουν δυνατότητες

Συγκινητικά είναι άλλωστε τα πολλά παραδείγματα από Οργανώσεις του Κόμματος που αποτυπώνουν αυτές τις δυνατότητες:

-- Του συντρόφου μας που δουλεύει σε εργοστάσιο Φαρμάκου και έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 600 ευρώ απευθυνόμενος σε περισσότερους από 100 εργαζόμενους, ανθρώπους που δεν είναι όλοι ψηφοφόροι του Κόμματος. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα, κάνουν και δεύτερη δουλειά, όμως δεν παύουν να ενισχύουν το ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας την πρωτοπόρα δράση του.

-- Σε άλλο μεγάλο εργοστάσιο του κλάδου τροφίμων, που παρά τις συνθήκες εργοδοτικής τρομοκρατίας, είναι δεκάδες οι εργαζόμενοι που κόβουν κουπόνι από το μέλος του Κόμματος, ακόμα και με μέτρα προφύλαξης απέναντι στην εργοδοσία.

-- Το παράδειγμα του οικοδόμου από το Μενίδι που αν και σε ηλικία συνταξιοδότησης βγαίνει ακόμα στο μεροκάματο για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα, και κατάφερε να εξοικονομήσει 9 ευρώ για να τα δώσει στο Κόμμα, κάνοντας «σκόντο» ακόμα και από το εισιτήριο του λεωφορείου, λέγοντας στον σύντροφο: «Το Κόμμα θα το ενισχύουμε ό,τι κι αν γίνει!».

-- Οι εργαζόμενοι από το ΕΚΑΒ που συγκέντρωσαν 800 ευρώ για να δώσουν στο ΚΚΕ, αναγνωρίζοντας και με αυτόν τον τρόπο την ανιδιοτελή δράση του Κόμματος για την υπεράσπισή τους.

-- Οι δύο σύντροφοι από τη Λυρική, που έχουν κόψει κουπόνι σε πάνω από 120 συναδέλφους τους, σε έναν κλάδο, των καλλιτεχνών, που έχει χτυπηθεί έντονα τους τελευταίους μήνες. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το ποσοστό των ανέργων στον κλάδο, κι όμως η ΤΟ Καλλιτεχνών έχει καταφέρει να κόψει κουπόνι σε περισσότερους από πέρυσι.

-- Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από χώρους δουλειάς μέσα σε λίγες μέρες, ακόμα και ώρες, ως απάντηση στο όργιο κρατικής καταστολής στο Πολυτεχνείο: 440 ευρώ από την ΚΟΒ ΜΚΟ-ΑΜΚΕ της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας. 800 ευρώ από εργαζόμενους του Νομισματοκοπείου και της Τράπεζας της Ελλάδας.

-- Το παράδειγμα της ΚΟΒ Εξαρχείων, που έχει κάνει 3 φορές αναπροσαρμογή του πλάνου της και έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή με σχεδόν όλους τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής.

-- Η παρέα νέων, κάτω των 30 ετών, από του Γκύζη που ενίσχυσαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ, έπειτα από συστηματική επαφή τον τελευταίο χρόνο.

-- Ο σύντροφος μετανάστης εργαζόμενος από τον κλάδο των Κατασκευών, που μόλις επιβλήθηκε το πρόστιμο στο Κόμμα επειδή δεν δίνει λίστα με τα ονόματα όσων το ενισχύουν οικονομικά αποφάσισε να διπλασιάσει τη συνδρομή του για όσο καιρό διαρκεί η Οικονομική Εξόρμηση.

Με αυταπάρνηση δίνουμε τη μάχη

Επίσης, μεγάλο τμήμα του κομματικού δυναμικού έχει αυξήσει τη συμβολή του στη δύσκολη αυτή μάχη, οργανώνοντας καλύτερα τη δουλειά του, βλέποντας ότι χρειάζονται προσαρμογές με βάση την περίοδο, όπως με ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα ή με περισσότερα «κόκκινα μεροκάματα». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του συνταξιούχου συντρόφου μας από τον Κολωνό, που πρόσφερε στο Κόμμα όλα τα αναδρομικά που πήρε από τις κομμένες συντάξεις. Επίσης, άλλοι σύντροφοί μας που αν και περιλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να προσέχουν την υγεία τους, σκαρφίζονται κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να μη λείψει από την ΚΟΒ τους η προσπάθεια που έκαναν άλλες χρονιές. Και παρά το ότι δεν έχουν την ευχέρεια να κυκλοφορούν έχουν καταφέρει να κόψουν κουπόνι στον κύκλο τους, αν και «μένουν σπίτι» αφού τους επισκέπτονται οι οπαδοί και προσφέρουν τη στήριξή τους.

Βάζουμε ψηλά τον πήχη μέχρι την τελευταία στιγμή

Φτάνοντας τώρα στο «νήμα» της μάχης είναι πολύ σημαντικό όλο το κομματικό δυναμικό, τα μέλη της ΚΝΕ να έχουν όσο γίνεται μεγαλύτερη συμβολή, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Κι αυτό θα είναι μια ακόμα πολύτιμη παρακαταθήκη για την ανάπτυξη της πολιτικής μας δράσης το επόμενο διάστημα.

Η ΚΟ Αττικής έχει σημαντική πείρα και έρχεται καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες εργαζόμενους, στην προσπάθειά μας να αναπτυχθούν ισχυροί πολιτικοί δεσμοί με το ΚΚΕ. Παράλληλα, λοιπόν, με την ανάπτυξη της πολιτικής δράσης, τώρα μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα και με το κουπόνι στο χέρι. Από τη μέχρι τώρα προσπάθειά μας διαπιστώνουμε άλλωστε ότι όλο και ευρύτερα τμήματα εργαζόμενων, λαϊκών στρωμάτων αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο του Κόμματος απέναντι σε μια αντιλαϊκή πολιτική που βρίσκεται σε εξέλιξη, που επιδεινώνει τους όρους ζωής τους, που αποδεικνύεται επικίνδυνη για την υγεία τους, χτυπάει το εισόδημά τους, που εντείνει την καταστολή.

Το ΚΚΕ απέδειξε σε αυτές τις συνθήκες ότι μπορεί να ηγηθεί της λαϊκής αντεπίθεσης, γι' αυτό κατανοείται και η ανάγκη ισχυροποίησής του με κάθε τρόπο. Γιατί κάθε ευρώ στο Κόμμα, κάθε κουπόνι που κόβεται είναι μια επιβράβευση στην προσπάθεια που γίνεται να μπαίνουν εμπόδια στην πολιτική της αστικής τάξης, αλλά και μια αναγνώριση του ρόλου του Κόμματος.

Συνεχίζουμε λοιπόν την Οικονομική Εξόρμηση με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Τις λίγες μέρες που απομένουν κάθε Τομεακή Οργάνωση, ΚΟΒ και ΟΒ θα πρέπει να εξετάσει τα περιθώρια που υπάρχουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δουλεύοντας με χαρτί και μολύβι για να μην ξεχαστεί κανείς. Να γίνουν οι όποιες κατάλληλες προσαρμογές για ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα, για ένταξη στη μάχη περισσότερων οπαδών και φίλων του Κόμματος που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στους στόχους μας.

Θα απευθυνθούμε σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο ή νέα που συναντηθήκαμε σε διάφορες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πραγματοποιήθηκαν, σε λαϊκό κόσμο της γειτονιάς μας που καθημερινά συναντάμε αλλά δεν έχουμε ακόμη απευθυνθεί με το κουπόνι, στους χώρους δουλειάς, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρέμπορους, αξιοποιώντας κάθε δυνατό περιθώριο.


Χρήστος ΜΠΑΘΑΣ
Μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ