Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την άρνηση χορήγησης εμβολίων από το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους της Δ. Οχθης

Την εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικών και Αμυνας της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Στην Ερώτηση σημειώνει: «Σε μια περίοδο που υπάρχουν εκατομμύρια νεκροί από την πανδημία, το ισραηλινό κράτος συνεχίζει την εγκληματική πολιτική του και αρνείται τη χορήγηση εμβολίων στους Παλαιστίνιους που ζουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στις περιοχές της Δυτικής Οχθης. Το Ισραήλ αποτελεί μια από τις λίγες χώρες όπου έχουν διεξαχθεί μαζικοί εμβολιασμοί στον πληθυσμό του, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν οι απαραίτητες δόσεις εμβολίων αλλά και ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Υπάρχουν άλλωστε και κράτη - μέλη της ΕΕ που ζήτησαν εμβόλια από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Οι διακρίσεις που γίνονται απέναντι στους Παλαιστίνιους στο ζήτημα των εμβολιασμών αποτελούν μια απάνθρωπη πολιτική που στρέφεται ενάντια σε κάθε έννοια σεβασμού της ανθρώπινης ζωής. Χιλιάδες άνθρωποι είναι για χρόνια εκτεθειμένοι στον υποσιτισμό, στη φτώχεια, στις στερήσεις των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, στις διακρίσεις, τώρα και στην πανδημία εξαιτίας της πολιτικής εξόντωσής τους από το Ισραήλ, που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να προστατευτούν από την Covid-19.

Είναι δε ένα ακόμη βήμα άσκησης πίεσης ώστε να προχωρήσει η ντε φάκτο προσάρτηση της Δυτικής Οχθης που προωθεί το κράτος του Ισραήλ με συμμάχους τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Η υποστηρικτική στάση της ΕΕ απέναντι στις πρόσφατες επικίνδυνες "συμφωνίες του Αβραάμ" αλλά και οι αναβαθμισμένες οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις της με το Ισραήλ, μάλιστα με την κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, να πρωτοστατεί σε αυτές, ενισχύουν τους επικίνδυνους ισραηλινούς σχεδιασμούς».

Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος υπέβαλε το παρακάτω ερώτημα προς τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ:

«Πώς τοποθετείται ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική / αντιπρόεδρος της Επιτροπής στο αίτημα να σταματήσει η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ και να υπάρξει καθολικός εμβολιασμός των Παλαιστίνιων που ζουν στη Δυτική Οχθη χωρίς καμία εθνική και φυλετική διάκριση;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ