Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ

Ζητάει να ενταχθούν στους πίνακες όλοι οι εκπαιδευτικοί που απορρίφθηκαν εξαιτίας του παράβολου

Να αρθεί η αδικία σε βάρος εκπαιδευτικών και να ενταχθούν στους πίνακες του ΑΣΕΠ ζητά το ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε εκ νέου στη Βουλή και η οποία προβλέπει «την ένταξη των απορριφθέντων λόγω παραβόλου των προκηρύξεων 1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019, 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019, 3ΕΑ/2019 και 1ΓΤ/2020 στους προσωρινούς και οριστικούς αξιολογικούς πίνακες του ΑΣΕΠ των ανωτέρω προκηρύξεων».

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με την τροπολογία «αντιμετωπίζονται ασάφειες και αστοχίες που παρατηρήθηκαν και οι οποίες οδήγησαν μεγάλο αριθμό υποψηφίων σε αποκλεισμούς, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα προεκτέθηκαν, οδηγούν σε αποκλεισμό των υποψηφίων για διάστημα συνολικά τριών (3) ετών (διάρκεια ισχύος των πινάκων), κατά τη διάρκεια των οποίων δεν δύνανται να προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές». Το πρόβλημα αφορά την επεξεργασία αιτήσεων σε προκηρύξεις προσλήψεων, κατά τη διάρκεια των οποίων «προέκυψε σημαντικός αριθμός υποψηφίων που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διαδικασία έκδοσης και πληρωμής των παραβόλων αξίας 3 ευρώ, που έπρεπε να συνυποβληθούν με την αίτηση κάθε υποψηφίου».

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, προβλέπει ότι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν χωρίς παράβολο «θεωρούνται έγκυρες και λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη από το ΑΣΕΠ» εφόσον «προσκομίσουν με αίτησή τους ισόποσο παράβολο, ασχέτως ημερομηνίας έκδοσης και εξόφλησης αυτού».

Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία και τον Ιούλη του 2020, ενώ στις 8 Γενάρη έγιναν κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για το θέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις των απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου(2021-01-08 00:00:00.0)
Να μην αποκλειστούν εκπαιδευτικοί από τους πίνακες διορισμού(2020-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ