Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Στην Ολομέλεια της Βουλής βρίσκεται από χτες ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, το νομοσχέδιο - Φρανκενστάιν που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, για να δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες και τα funds να ξεσπιτώνουν τον λαό, να βάζουν στο χέρι όλη την περιουσία του και να δεσμεύουν τα εισοδήματά του, προκειμένου να εξασφαλίσουν «ρευστότητα» οι μονοπωλιακοί όμιλοι μπροστά και στη νέα κρίση.

Με αυτόν το στόχο του κεφαλαίου συντάσσονται και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που και κατά τη χτεσινή συζήτηση «ξεσπάθωσαν» για το ποιο είναι το καταλληλότερο «μοντέλο» σφαγιασμού του λαού για τη ρευστότητα των τραπεζών, ενώ προσπάθησαν να κρύψουν τη συμφωνία τους με τη στρατηγική αυτή με διάφορα «πυροτεχνήματα», από την πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν Ελ. Λύση και ΜέΡΑ25 έως την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Το ΚΚΕ με την έναρξη της διαδικασίας κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού, ενώ οι βουλευτές του με τις τοποθετήσεις τους απηύθυναν κάλεσμα στο λαό να καταδικάσει με κάθε τρόπο το νέο τερατούργημα και τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που κάνει τον λαό νοικάρη στο σπίτι του, ενώ ανέδειξαν ότι αυτή η βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος, αλλά υπάρχει η διέξοδος του σοσιαλισμού.

Μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση στην Ολομέλεια διακόπηκε. Από σήμερα στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία. Με τη λήξη αυτής της διαδικασίας θα συνεχιστεί η συζήτηση επί του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ