Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεν λαμβάνει κανένα από τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας που έχει ανάγκη ο λαός

Προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης των τεράστιων κυβερνητικών ευθυνών από τον πρωθυπουργό

Χωρίς η κυβέρνηση να λαμβάνει κανένα από τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία που έχει άμεση ανάγκη ο λαός (στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία κ.ά.), ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, ανήγγειλε χτες βράδυ με διάγγελμά του δύο ακόμα περιοριστικά - διαχειριστικά μέτρα, αντίστοιχα με αυτά που ανακοινώνει η κυβέρνηση από τα μέσα του καλοκαιριού και μετά, ενώ η έξαρση της πανδημίας δυναμώνει συνεχώς...

Κριτήριο το «περιορισμένο κόστος» για το κεφάλαιο και τα κέρδη του

Συγκεκριμένα, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση προκρίνει μέτρα με «περιορισμένο κόστος για την οικονομία» - στην πραγματικότητα μέτρα που δεν θα «κοστίζουν» στο κεφάλαιο και το κράτος του - ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα εξής:

-- Στις περιοχές των επιπέδων 3 και 4 («Αυξημένης Επιτήρησης» και «Αυξημένου Κινδύνου», αντίστοιχα), θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

-- Επίσης, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Η εφαρμογή των δύο μέτρων ξεκινά από τις 6 π.μ. του Σαββάτου, ενώ ανακοινώθηκε επίσης ότι «η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό» και θα ενισχυθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων.

Φταίει η... «ανεμελιά», αλλά όχι η υποταγή στις αξιώσεις της μεγαλοεργοδοσίας

«Το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας βέβαια να συσκοτίσει πλήρως το γεγονός ότι αυτή η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα φέρει ατόφια τη σφραγίδα της κυβέρνησης, με το πετσόκομμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση τις αξιώσεις του κεφαλαίου, με την επικίνδυνη κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το στοίβαγμα των μαθητών ακόμα και σε 27άρια τμήματα, τις «πλάτες» στην εργοδοτική ασυδοσία και την απουσία μέτρων στους χώρους δουλειάς κ.ο.κ.

Προσπερνώντας όλα τα παραπάνω, υποστήριξε ότι «και στη νέα αυτή υγειονομική κρίση η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιστέκεται καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», σε μια λογική... «και πάλι καλά να λέμε!», η οποία μάλιστα δεν επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του τελευταίου μήνα, ενώ στοχοποίησε και πάλι τη νεολαία και... την «ανεμελιά». Επανέλαβε, επίσης, τη γνωστή εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, λέγοντας ότι «διαθέτουμε μεγαλύτερο αριθμό κρεβατιών εντατικής θεραπείας. Και πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας», την ώρα που η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι ήδη εκρηκτική λόγω των τεράστιων ελλείψεων.

Νωρίτερα χτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημέρωσε για το θέμα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πασπαλίζοντας με... «αλληλεγγύη» την περιβόητη «ατομική ευθύνη», υποστήριξε ότι «η ατομική ευθύνη, είναι η άλλη όψη του νομίσματος της κοινωνικής αλληλεγγύης». Από την πλευρά της, η Πρόεδρος είπε ότι «ο ιός χτυπά συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και συλλογικά η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα, λοιπόν, δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, δεν αποσκοπούν σε αυτό - αποσκοπούν στην προστασία των άλλων».

Επίσης, ο πρωθυπουργός είχε τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων και της κατάστασης του συστήματος Υγείας από τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα. Επισημάνθηκε ότι η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον η ομάδα 18 - 24 ετών και δεύτερη η ηλικιακή ομάδα 25 - 34.

Εξάλλου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, αναφέρθηκε στην «ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων», ενώ στάθηκε και αυτός στο χαμηλό μέσο όρο της ηλικίας των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον κορονοϊό. Επέμεινε ότι «βασική αιτία της αύξησης των κρουσμάτων είναι ο εφησυχασμός και ο συγχρωτισμός», ωστόσο - επιστρατεύοντας «δημιουργικά» μαθηματικά - έσπευσε να βγάλει... πόρισμα ότι δεν φταίνε ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και το στοίβαγμα των μαθητών στα σχολεία!

Τέλος, έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε χτες ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, για τα μέτρα προφύλαξης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κρούσματα σε μονάδες και στρατιωτικές σχολές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ