Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Εμπαιγμός στο λαό που ξεσπιτώνεται με τους νόμους των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ολοκλήρωσε την παρέμβασή του χτες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, κορυφώνοντας την υποκρισία του και εμπαίζοντας το λαό, αφού το έγκλημα απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά το οποίο σήμερα ολοκληρώνει η ΝΔ προσχεδιάστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επί των ημερών της άλλωστε άρχισε να «ξηλώνεται» η προστασία της πρώτης κατοικίας και καθιερώθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ενώ η αντίσταση στους πλειστηριασμούς εξισώθηκε με ιδιώνυμο αδίκημα!

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για τις επιδιώξεις του νομοσχεδίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση, που όμως υλοποιεί την ίδια πολιτική με τη δική του. Αλλωστε τη «σφραγίδα» των εγχώριων τραπεζικών και επιχειρηματικών ομίλων έφεραν και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια στην πρώτη κατοικία, που άνοιξαν το δρόμο για την κλιμάκωση των εκβιασμών των λαϊκών στρωμάτων. Μάλιστα, η επίθεση στη λαϊκή κατοικία γινόταν με την ίδια «επιχειρηματολογία» που χρησιμοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, περί «μπαταχτσήδων» ή «στρατηγικών κακοπληρωτών», ώστε να δικαιολογηθεί το ξεσπίτωμα του λαού!

Επικαλούμενος την κατάσταση με την πανδημία αλλά και την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τους κυβερνώντες για απραξία και ότι φέρνουν το νόμο αυτό στα «μουλωχτά», ότι αυτός «θα οδηγήσει όσο περισσότερους γίνεται στην πτώχευση».

Για να καταλήξει, απογειώνοντας την πρόκληση, να υποστηρίξει ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακόμα και του Παπαδήμου και του Σαμαρά, μαζί με τη δική του προστάτευσαν την πρώτη κατοικία (!), όταν αυτό που έκανε κάθε τέτοια κυβέρνηση ήταν να αφαιρεί μεθοδικά ό,τι είχε μείνει για να προστατεύεται ο λαός από το ξεσπίτωμα. «Καμία κυβέρνηση σε συνθήκες ακραίων εξωτερικών πιέσεων δεν έκανε αυτό που κάνει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε, παραπέμποντας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που οδήγησαν σταδιακά στη σημερινή κατάσταση, πάντα με κριτήριο την κερδοφορία των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ