Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
Στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ
ΣΑΜΟΣ
Σε 5ωρη στάση εργασίας και πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του νοσοκομείου προχώρησε χτες ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, ακολούθησε πορεία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο γραφείο του κυβερνητικού βουλευτή Σάμου. Αμέσως μετά οι απεργοί κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τη δημοτική αρχή. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δηλώνουν πως αν δεν δοθεί άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματά τους, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Απαιτούν: Αμεση ενίσχυση του προσωπικού στην καθαριότητα με 6 επιπλέον άτομα, από τη λίστα επικουρικών. Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία για εκχώρηση της υπηρεσίας σε εργολάβο. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας και συχνά, επαναλαμβανόμενα τεστ Covid-19 σε όλους τους εργαζομένους.

Στη Νίκαια

Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της προχτεσινής Γενικής Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας προχώρησαν χτες σε κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείου και σε συμβολικό αποκλεισμό λωρίδας της Π. Ράλλη.

ΝΙΚΑΙΑ
ΝΙΚΑΙΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης μαζικοί φορείς της περιοχής.

Κοινή απαίτηση ήταν να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, ενισχύοντας το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού, να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ με τις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ