Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για τα προβλήματα των παραγωγών - πωλητών λαϊκών αγορών

Τα προβλήματα των παραγωγών - πωλητών λαϊκών αγορών, που το τελευταίο διάστημα έγιναν θύματα κυνηγητού από μεικτά κλιμάκια και αστυνομία, καθώς Περιφέρεια και δήμοι ακόμη, μετά την επιβολή των μέτρων λόγω πανδημίας στις 17/6, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κατάλληλο χώρο για να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις για την ασφαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών, αναδεικνύει ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Οι συνάδελφοί μας που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με το δυσβάσταχτο πλέον κόστος παραγωγής, με τις απλήρωτες αποζημιώσεις, με τις απούλητες παραγωγές, δουλεύοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα στις λαϊκές, τις μισές μέρες, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη, έγιναν τις τελευταίες μέρες θύματα ενός απαράδεκτου κυνηγητού από μεικτά κλιμάκια και αστυνομία. Τους επιβλήθηκαν εξοντωτικά πρόστιμα για παραβάσεις μη τήρησης των μέτρων, χωρίς οι ίδιοι να έχουν την παραμικρή ευθύνη.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απαιτεί από τους εργαζόμενους, παραγωγούς και εμπόρους, στις λαϊκές αγορές να βρουν οι ίδιοι λύση. Να βρουν μόνοι τους τρόπους για να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος χώρος για όλους. Αποποιείται κάθε ευθύνης, προκειμένου να αποφύγει το όποιο οικονομικό κόστος θα προκύψει από την εφαρμογή των μέτρων.

Σε όλη αυτήν την επίθεση που εξοντώνει τους βιοπαλαιστές αγρότες, που τους στερεί την τελευταία ελπίδα για ένα μεροκάματο, τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου ...σφυρίζουν αδιάφορα. Στήνοντας προσχηματικούς ψευτοκαβγάδες για ανούσια ζητήματα στις Γενικές Συνελεύσεις, κάνουν πως δεν βλέπουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, με σκοπό να αποφύγουν τις ευθύνες τους».

Ο Αγροτικός Σύλλογος απαιτεί εδώ και τώρα την ανάκληση των άδικων προστίμων που επιβλήθηκαν στους αγρότες χωρίς να έχουν οι ίδιοι καμία ευθύνη και την άμεση προσαρμογή των λαϊκών αγορών στα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας, χωρίς κανείς να χάσει ούτε μία μέρα δουλειάς.

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με Επερώτηση που κατέθεσε, καλεί τον περιφερειάρχη και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη να πάρουν μέτρα προκειμένου:

-- Να ανακληθούν άμεσα όλα τα πρόστιμα και οι ανακλήσεις αδειών που άδικα έχουν επιβληθεί σε παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών.

-- Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να ανταποκριθούν στην ευθύνη τους η ίδια η διοίκηση της Περιφέρειας, η κυβέρνηση και οι δήμοι, ώστε να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χώρος για να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις.

-- Να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση για την υποχρέωση καταβολής του ημερήσιου τέλους μόνο για τις μέρες προσέλευσης στο διάστημα που γινόταν εκ περιτροπής προσέλευσή τους.

-- Να δοθεί η δυνατότητα αναστολής πληρωμής του ημερήσιου τέλους στο βαθμό που υπάρχει εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

-- Να διασφαλιστούν οι συνθήκες προστασίας των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές και των καταναλωτών.

-- Να ικανοποιηθούν από τους αρμόδιους δίκαια αιτήματα που ανακουφίζουν συνολικά τους βιοπαλαιστές των λαϊκών αγορών, όπως η απαλλαγή για το ίδιο διάστημα της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, η αναστολή χρεών και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, η κατάργηση του τέλους προσέλευσης στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ