Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Στη φυλακή η ηγεσία της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης

Η μεγαλειώδης λαϊκή διαδήλωση, τη μέρα που ανακοινωνόταν η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή
Η μεγαλειώδης λαϊκή διαδήλωση, τη μέρα που ανακοινωνόταν η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή
Στη φυλακή οδηγείται η ηγεσία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης. Με τη χτεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που το αποτελούσαν η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη και οι εφέτες Γεσθημανή Τσουλφόγλου και Ανδρέας Ντόκος, στη φυλακή οδηγούνται: Ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και οι Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Επίσης, ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, και υψηλόβαθμα στελέχη, πρώην βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης, όπως οι Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Νίκος Μίχος, Νίκος Κούζηλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, όπως και δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης, οι Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα ανασταλτικής δύναμης των εφέσεων για την πλειοψηφία των καταδικασμένων χρυσαυγιτών, για διεύθυνση και ένταξη στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και για τα άλλα σοβαρά εγκλήματά τους, παρά την αντίθετη προκλητική πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία επέμενε μέχρι την τελευταία ώρα να ζητάει για όλους - πλην Ρουπακιά - την αναστολή των ποινών.

Η στάση της και τα επιχειρήματά της αξιοποιήθηκαν από τους συνηγόρους των ναζιστών και τους ίδιους τους καταδικασθέντες, πρώην και νυν χρυσαυγίτες, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν τη φυλακή, δίνοντας μάλιστα παράσταση στο δικαστήριο, αλλά δεν τα κατάφεραν.


INTIME NEWS

Ετσι, η χτεσινή απόφαση να οδηγηθούν οι εγκληματίες ναζί στη φυλακή, έστω και με τις μειωμένες ποινές που προκύπτουν από την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, ήταν αναγκαία και αυτονόητη εξέλιξη, με βάση τη βαρύτητα των εγκλημάτων τους και το περί δικαίου αίσθημα του λαού, κυρίως των ίδιων των θυμάτων της ΧΑ.

Αναστολή σε 12 από τους 50

Το δικαστήριο, από τους 50 καταδικασθέντες ναζί έδωσε σε 12 αναστολή έκτισης ποινής, μεταξύ των οποίων οι πρώην βουλευτές Ελένη Ζαρούλια, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης.

Επίσης, αναστολή δόθηκε στους Γιώργο Σκάλκο και Γιώργο Δήμου (καταδικάστηκαν για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση), Κ. Αντωνακόπουλο και Ι. Καστρινό για την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, Θωμ. Μαρία και Κ. Παπαδόπουλο (καταδικάστηκαν για απόπειρα δολοφονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών), Αριστ. Δασκαλάκη (πυρηνάρχης Ιεράπετρας για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση).

Στους πρώην βουλευτές της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής που πήραν αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών όπου κατοικούν κάθε 1η και 15η του μήνα. Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στους άλλους 7 που έλαβαν αναστολή εκτός της καταβολής εγγύησης.

Αμετανόητοι και προκλητικοί οι φασίστες

Στη φυλακή οδηγείται ο αρχηγός της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης

Copyright 2020 The Associated

Στη φυλακή οδηγείται ο αρχηγός της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης
Από χτες ξεκίνησε και η διαδικασία των συλλήψεων ή των παραδόσεων των ίδιων των φασιστών στα Αστυνομικά Τμήματα, προκαλώντας ακόμα και την ύστατη στιγμή της φυλάκισής τους, με διάφορα σόου έξω από τα σπίτια τους ή στη ΓΑΔΑ. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος, δήλωσε «υπερήφανος» και κατήγγειλε ότι διώκεται για τις ιδέες του.

Τόσο έξω από το σπίτι του όσο και όταν μεταφερόταν με ιδιωτικό αυτοκίνητο στη ΓΑΔΑ, συνοδευόταν από 7 - 8 φασιστοειδή με κουκούλες και κρυμμένα χαρακτηριστικά, που φώναζαν συνθήματα υπέρ της εγκληματικής οργάνωσης, χαιρετούσαν ναζιστικά και τραμπούκιζαν ενάντια στους δημοσιογράφους.

Η κόρη του, Ουρανία, έβριζε χυδαία, ενώ η σύζυγός του και επίσης καταδικασμένη για τη συμμετοχή της στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, Ελένη Ζαρούλια, επιχείρησε, σύμφωνα με καταγγελίες, να χτυπήσει με το αυτοκίνητο δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τη ΓΑΔΑ για να καλύψουν το γεγονός της προσαγωγής.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, λίγο πριν πάρει τον δρόμο για τη ΓΑΔΑ, ανάρτησε βίντεο ευχόμενος «οι επόμενοι» να κάνουν τη «δουλειά» καλύτερα από ό,τι την έκαναν αυτοί, «μπας και ελευθερωθεί αυτός ο τόπος».

Αλλοι από τους ηγήτορες της εγκληματικής οργάνωσης εμφανίζονται ως «συνεχιστές» του Κολοκοτρώνη, όπως ο Κασιδιάρης, και άλλοι παριστάνουν τους ανήξερους, με τον Γερμενή, για παράδειγμα, να επιμένει ότι είναι απλώς ένας «αρτοποιός» που «απλά βοήθαγε τον κόσμο» και έγινε ...βουλευτής.

Αφαντος ο Παππάς, απειλεί ο Λαγός

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εμπλοκή στο σχέδιο συλλήψεων της Αστυνομίας παρουσιάστηκε από τον πρώην βουλευτή και καταδικασθέντα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστο Παππά, αφού μέχρι χτες δεν είχε συλληφθεί. Ειδικότερα, δεν είχαν εντοπιστεί τα ίχνη του μέχρι χτες το απόγευμα, που αναζητούνταν προκειμένου να οδηγηθεί και αυτός στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Πάντως, με τις αρχές φέρεται να επικοινώνησε ο δικηγόρος του, υποστηρίζοντας ότι ο καταδικασθείς βρίσκεται στα Ιωάννινα.

Παράλληλα, ο Γ. Λαγός, μετά τη λήξη της δίκης και αφού κάποιοι πρώην συνεργοί του ξεκίνησαν να παρουσιάζονται στα Αστυνομικά Τμήματα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως την ερχόμενη βδομάδα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καλώντας μάλιστα την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου ως μάρτυρα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ