Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μακάρι να ήταν εδώ ο Παύλος...

Eurokinissi

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» ακούστηκε στα σκαλιά του Εφετείου την ώρα που η Μάγδα Φύσσα βγήκε συγκινημένη από τη δικαστική αίθουσα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, με τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής στο πλευρό της.

Η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, συνθήματα και δάκρυα χαράς από τους φίλους και τους δικηγόρους της οικογένειας και των υπόλοιπων θυμάτων.

Η ίδια, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε μέσα από τα βάθη της καρδιάς της την Πολιτική Αγωγή για τον τεράστιο αγώνα που έκανε, καθώς και όλο αυτόν τον κόσμο που τους στήριξε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν θεωρεί ότι δικαιώνεται ο Παύλος, η Μάγδα Φύσσα απάντησε: «Αυτό δεν το ξέρω, εάν δικαιώνεται. Μακάρι να ήταν εδώ να το έλεγε ο ίδιος. Μακάρι να ήταν ένα από τα θύματα που χτύπησαν και σακατέψανε. Ας ήταν εδώ να μπορούσε να πει εκείνος εάν δικαιώνεται ή όχι. Δεν είναι εδώ όμως ο Παύλος. Αρα δεν νομίζω ότι υπάρχει δικαίωση για τον Παύλο. Η δικαίωση είναι για εμάς, γι' αυτό τον κόσμο που αγωνίστηκε για να αποδείξει ότι όντως είναι μια εγκληματική οργάνωση κάτω από το μανδύα του πολιτικού κόμματος».

Λίγο νωρίτερα είχε ξεσπάσει σε δάκρυα μέσα στη δικαστική αίθουσα, με το άκουσμα της απόφασης ότι θα μπουν στη φυλακή οι περισσότεροι χρυσαυγίτες που ήταν κατηγορούμενοι στη δίκη.

Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής

«Είναι μία δικαίωση για την οικογένεια του Παύλου. Είναι μία δικαίωση για όλα τα θύματα της ναζιστικής βίας στην Ελλάδα». Αυτό τόνισαν ανάμεσα σε άλλα οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο, ενώ οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Η προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού και νομιμοποίησης της ναζιστικής, εγκληματικής βίας δεν πέρασε στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ