Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Πλιάτσικο στη λαϊκή περιουσία

Παρεμβαίνοντας στη διαδικασία της συζήτησης για την αντισυνταγματικότητα ή όχι του νομοσχεδίου, θέμα που «σήκωσαν» τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι «για το ΚΚΕ το βασικό είναι ο χαρακτήρας του νομοσχεδίου. Εχουμε να κάνουμε με ένα νομοσχέδιο αντιλαϊκό, ταξικότατο, με ένα νομοσχέδιο Φρανκενστάιν, με το οποίο επιδιώκεται να γίνει πλιάτσικο στη λαϊκή περιουσία, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους επαγγελματίες, στους εμπόρους, στους αυτοαπασχολούμενους, στη φτωχομεσαία αγροτιά, ακόμα και στα μηχανήματα παραγωγής, στα μηχανήματα εργασίας στη γη.

Απώτερος στόχος του νομοσχεδίου δεν είναι άλλος από τη συγκέντρωση της γης, των ακινήτων αλλά και της οικονομικής δραστηριότητας σε όλο και λιγότερα χέρια, στα χέρια των τραπεζών και του κεφαλαίου γενικότερα».

Επισήμανε ότι «το αστικό Σύνταγμα υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Η όποια αναφορά του στα δικαιώματα του λαού είναι χωρίς καμία πρακτική αξία, γιατί επί της ουσίας παραμένουν διακηρύξεις, κενές περιεχομένου και χωρίς ασφαλιστικές δικλίδες για την τυχόν παραβίασή τους. Είναι αυτό που λέγεται, ότι το αστικό Σύνταγμα είναι ένα Σύνταγμα - "λάστιχο". Η ισότητα που επικαλείται είναι ψευδεπίγραφη, στον καπιταλισμό - όπως και σε κάθε εκμεταλλευτικό σύστημα - το δίκαιο μετριέται με τη δύναμη. Οσο πιο δυνατός είναι κάποιος, τόσο περισσότερο δίκιο έχει. Και από αυτήν και μόνο την άποψη αναδεικνύεται η υποκρισία σας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ