Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σοβαρά προβλήματα στην Αττική

Eurokinissi

Το «λευκό της νυφικό» φόρεσε χτες η Αττική, που όμως δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Το χιόνι είχε καλύψει τους περισσότερους δρόμους, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίστηκαν με ένταση όλη την ημέρα. Σήμερα αναμένεται να υπάρξει σταδιακή εξασθένηση της κακοκαιρίας, ωστόσο οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, μεγάλη προσοχή χρειαζόταν από τους οδηγούς στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από τον κόμβο της Ν. Κηφισιάς. Νωρίς το πρωί και για πολλές ώρες έκλεισε το ρεύμα προς Λαμία και σχηματίστηκε τεράστια ουρά εγκλωβισμένων αυτοκινήτων. Αλλά και στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου από τη Μάνδρα στο ρεύμα προς Κόρινθο παρατηρήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και ειδικότερα στην είσοδο έγινε εκτροπή των οχημάτων προς την παλαιά εθνική οδό, στον κόμβο των Μεγάρων. Το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με αλυσίδες μετά τα διόδια της Ελευσίνας. Συνολικά σε 30 νομούς της χώρας η συγκοινωνία διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ σε 15 νόμους σημειώθηκαν διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στα επαρχιακά οδικά δίκτυα.

Στις 11.45 άνοιξε η λεωφόρος Κατεχάκη που ήταν κλειστή από τις 8 το πρωί, στο ύψος της Ηλιούπολης, καθώς το χιόνι είχε μετατραπεί σε πάγο, ενώ στο ύψος της Καισαριανής «δίπλωσε» το πρωί μια νταλίκα. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι άνοιξε για να ξανακλείσει νωρίς το βράδυ, η αερογέφυρα στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής. Το πρόβλημα; Τα κενά που εμφανίζονται στο οδόστρωμα, λόγω διαφορετικής συστολής των μεταλλικών και τσιμεντένιων τμημάτων της! Επίσης, αλυσίδες χρειάζονταν σε όλο το οδικό δίκτυο στην πλευρά του Καλάμου - Καπανδριτίου και Βαρνάβα, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών προς Κάζα, Βίλια και Πόρτο Γερμενό και στη γέφυρα Βαρυμπόμπης. Κλειστή ήταν για αρκετές ώρες η οδός Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά λόγω τροχαίου που σημειώθηκε με νταλίκα, όπως κλειστοί ήταν και οι δρόμοι από τις ταβέρνες προς Πάρνηθα, από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς Νέα Μάκρη και από το Διόνυσο προς τον Αγ. Πέτρο. Με δυσκολία διεξαγόταν η κυκλοφορία στα βόρεια προάστια, ενώ πολλά λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν καθώς δεν είχαν αλυσίδες. Δεν εκτελέστηκαν αρκετά από τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ανατολικής Αττικής. Χωρίς αστικές συγκοινωνίες έμειναν χτες και τα βόρεια προάστια της Αθήνας, καθώς διακόπηκε η κυκλοφορία των λεωφορείων, ενώ οι συρμοί του «ηλεκτρικού σιδηροδρόμου» τερμάτιζαν στο σταθμό της «Ειρήνης».


Eurokinissi

Γενικό απαγορευτικό του απόπλου ίσχυσε από τις έξι χτες τα ξημερώματα για τα πλοία που αναχωρούσαν από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνταν μόνο από πλοία κλειστού τύπου. Σε ό,τι αφορά τα πορθμεία, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια Λευκίμης - Ηγουμενίτσας, Αγ. Μαρίνας - Ν. Στύρων, Καβάλας - Πρίνου, Κεραμωτής - Θάσου, Ωρωπού - Ερέτριας, Πρέβεζας - Ακτιου, Αιδηψού - Αρκίτσας και Κύμης - Σκύρου. Ανοιχτές παρέμειναν οι πορθμιακές γραμμές Ρίου - Αντιρρίου, Περάματος - Παλουκιών και Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας.

Από τον ΟΣΕ ανακοινώθηκε ότι τα δρομολόγια των τρένων εκτελούνται κανονικά, με εξαίρεση τα δρομολόγια της γραμμής Διακοφτό - Καλάβρυτα.


Eurokinissi


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ