Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι πανεπιστημιακοί με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ), με αιτήματα που αφορούν στα οικονομικά των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών. Παράλληλα, εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με τα επικείμενα νομοσχέδια για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα και την αξιολόγηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ΠΟΣΔΕΠ καλεί σε παράσταση των ΔΣ των Συλλόγων στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 18 του Γενάρη, ενώ την ίδια μέρα συγκαλεί Σύνοδο της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ στην Αθήνα, όπου θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν τα αιτήματα, οι μορφές των κινητοποιήσεων, καθώς και η κλιμάκωσή τους. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ χαρακτηρίζει «εμπαιγμό» τη στάση του υπουργείου απέναντι στα μισθολογικά, συνταξιοδοτικά αιτήματα καθώς και στα αιτήματα που αφορούν στα οικονομικά των πανεπιστημίων, καθώς στην πρόσφατη συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας το υπουργείο Παιδείας δεν ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Επίσης, παρά την επίκληση από το υπουργείο Παιδείας του «διαλόγου» για τις επικείμενες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, η ΠΟΣΔΕΠ σημειώνει ότι το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά έχει αλλάξει ριζικά από την αρχική του μορφή και δε δίνεται στη δημοσιότητα για συζήτηση, ενώ ο υπουργός, σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ, απέφυγε να τοποθετηθεί επί των θέσεων που εξέφρασε η Ομοσπονδία. Οσον αφορά στο δεύτερο νομοσχέδιο, για την αξιολόγηση, «το υπουργείο εξακολουθεί να μην ανοίγει τα χαρτιά του. Υπάρχει λοιπόν ορατός κίνδυνος να επαναληφθούν οι απαράδεκτες πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος, όταν η Ομοσπονδία κλήθηκε να κάνει προτάσεις για τροποποιήσεις δευτερευόντων ή τριτευόντων θεμάτων, ενώ τα κύρια ζητήματα έμεναν εκτός συζήτησης», σημειώνει η ΠΟΣΔΕΠ. Επίσης, σημειώνει ότι η επικείμενη αναθεώρηση του Νόμου-Πλαίσιο για τα ΑΕΙ εμπεριέχει κινδύνους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ