Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εντείνονται οι αντιδράσεις για το χαράτσι του ΟΑΣΘ

Εντείνονται καθημερινά οι αντιδράσεις των εργαζομένων και φορέων της Θεσσαλονίκης για την αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ κατά 50% από την 1η Γενάρη. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποφάσισε χτες τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του προεδρείου τη Δευτέρα 7 Γενάρη, το απόγευμα, στην οποία θα κατατεθεί πρόταση για οργάνωση κινητοποιήσεων για την κατάργηση της αύξησης αυτής.

Την ίδια στιγμή, με επιστολή της στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρ. Βερελή, η διοίκηση του ΕΚΘ ζητά άμεση συνάντηση μαζί του και την ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους του για την ανανέωση της ειδικής σύμβασης του ΕΚΘ με τον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι- μέλη των Σωματείων της δύναμης του ΕΚΘ και οι συνταξιούχοι είχαν το δικαίωμα να προμηθεύονται από το ΕΚΘ κάρτες πολλαπλών διαδρομών με έκπτωση 20%, μέτρο που ανακούφισε χιλιάδες εργαζόμενους και που μονομερώς η διοίκηση του ΟΑΣΘ αποφάσισε να καταργήσει, αρνούμενη να ανανεώσει τη σύμβαση για το 2002.

Το ΕΚΘ, εξάλλου, γνωστοποίησε ότι στη συνάντηση με τον υπουργό θα υποβάλει προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, η οποία έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης. Θα εισηγηθεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την κατάργηση των αυξήσεων στα κόμιστρα του ΟΑΣΘ.

Στην επιστολή της στον υπουργό, η διοίκηση του ΕΚΘ τονίζει ότι η νέα αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ «αποτελεί εμπαιγμό για τους εργαζόμενους», τη στιγμή μάλιστα που ο ΟΑΣΘ, με τη νέα σύμβαση με το Δημόσιο και την αύξηση των επιδοτήσεων από το κράτος που πέτυχε, εξασφάλισε σημαντική αύξηση των κερδών των μετόχων του οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ