Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα δοκιμασία για τη Θεσσαλία

Νέο «ποδαρικό» έκαναν τα χιόνια και το δριμύ ψύχος στους νομούς της Θεσσαλίας με την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, αποκλείοντας δεκάδες χωριά και δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στους νομούς Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας το χιόνι έκανε την επανεμφάνισή του ακόμα και στις πρωτεύουσες.

Στη Μαγνησία αποκλείστηκαν όλα τα χωριά του Πηλίου και για την κυκλοφορία στο υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Βελεστίνου απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες. Στο νομό Τρικάλων δεκάδες χωριά αποκλείστηκαν, η κυκλοφορία στο δρόμο Πύλης - Μεσοχώρας διακόπηκε και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Και στο νομό Καρδίτσας αποκλείστηκαν τα χωριά της Δυτικής και Ανατολικής Αργιθέας, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η νέα επιδείνωση του καιρού στη Θεσσαλία ανησυχεί έντονα τους κατοίκους της, καθώς οι τραγικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή, που προκλήθηκαν από το προηγούμενο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας εξαιτίας της ανετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, είναι ορατές. Οι ζημιές σε κτηνοτροφία, γεωργία, βιοτεχνία και εμπόριο είναι ανυπολόγιστες και το ενδεχόμενο να ξαναπαγώσει ο τόπος τρομάζει τους Θεσσαλούς. Οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν, πλέον, πρόβλημα επιβίωσης, δεδομένου ότι οι καταστροφές δεν αφορούν μόνο στην παραγωγή, αλλά και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Και διεκδικούν από την κυβέρνηση την άμεση εκτίμηση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ