Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χιόνια και στα νησιά του Αιγαίου

Η κακοκαιρία έπληξε και τα νησιά του Αιγαίου, προκαλώντας πολλά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, στην παροχή ρεύματος, αλλά ακόμα και στο οδικό δίκτυο των νησιών, εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Στην Μυτιλήνη αποκλείστηκαν χωριά, στους Δήμους Μήθυμνας, Μανταμάδου και Ερεσού, ενώ βούλιαξαν οι δρόμοι Ερεσού - Σκαμνιάς και Μανταμάδου - Πελλόπης, κάνοντας ακόμα δυσκολότερη τη συγκοινωνία στο νησί.

Στην Χίο αποκλείστηκαν χωριά στα βόρεια του νησιού, στους δήμους Αμανής και Καρδαμύλων, ενώ με ιδιαίτερη δυσκολία κινούνται τα αυτοκίνητα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού, με απαραίτητες τις αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ σημειώθηκαν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των παραπάνω περιοχών. Στο νησί έχει «δέσει» από το βράδυ της Πέμπτης το οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη».

Επίσης, και στη Σάμο, υπήρξαν προβλήματα, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων, αρκετά χωριά κύρια στα βόρεια του νησιού αποκλείστηκαν, ενώ απαραίτητες ήταν οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα στο σύνολο σχεδόν του οδικού δικτύου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ