Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Ενα... καλοκαιρινό αεροδρόμιο!

Για... μη ακραίες καιρικές συνθήκες φαίνεται ότι κατασκευάστηκε να λειτουργεί το ιδιωτικό και πανάκριβο αεροδρόμιο Σπάτων, που θα κοστίσει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δραχμές, ποσό που θα επιβαρύνει τόσο τους Ελληνες φορολογούμενους όσο και τους χρήστες του.

Μετά τις πρόσφατες νεροποντές του περασμένου Νοέμβρη, που είχαν ως επακόλουθο να πλημμυρίσουν οι αίθουσες του αεροδρομίου και να επιστρατευτούν κάδοι απορριμμάτων για να μην επεκταθούν τα νερά της βροχής, ήρθε η χτεσινή χιονόπτωση, η οποία στην ουσία έθεσε εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας για πολλές ώρες το αεροδρόμιο. Και αν δεν υπήρχε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών, είναι άγνωστο πότε θα ήταν σε θέση να λειτουργήσει.

Βέβαια, τόσο ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής, όσο και η διοίκηση του αεροδρομίου επιχείρησαν χτες να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Ο υπουργός είπε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η κατάσταση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν πολύ δύσκολη και υποστήριξε ότι η αντίδραση των αρμοδίων του αεροδρομίου ήταν άμεση και έτσι τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και μετά από καθυστέρηση περίπου δύο ωρών τα δρομολόγια άρχισαν να εκτελούνται με κανονική ροή. Από την πλευρά της η διοίκηση του αεροδρομίου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κάνει λόγο για «απρόσκοπτη λειτουργία παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες» και «άψογη λειτουργία» των συστημάτων προσγείωσης ακριβείας (ILS) για την εκτέλεση πτήσεων σε συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας.

Ωστόσο, κατά τη χτεσινή μέρα ακυρώθηκαν σχεδόν όλες οι πτήσεις της «Ολυμπιακής Αεροπλοΐας», αλλά και αρκετών πτήσεων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και των ξένων αεροπορικών εταιριών, ενώ σημειώθηκαν και πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των αεροπλάνων. Και μπορεί οι αρμόδιοι να επικαλούνται την κακοκαιρία στα αεροδρόμια προορισμού, ωστόσο, αποκρύπτουν ότι: Το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο Σπάτων δεν είναι εφοδιασμένο με επαρκή αριθμό ειδικών μηχανημάτων για το ξεπάγωμα των αεροσκαφών. Προφανέστατα οι Γερμανοί έκαναν... οικονομία. Δεν περίμεναν... ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα και θεώρησαν περιττά τα μηχανήματα αυτά, με τα οποία είναι εφοδιασμένα όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης. Στο «λουξ» αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» χτες δεν υπήρχε ούτε επαρκής ποσότητα αντιψυκτικού υγρού, με το οποίο λιώνει ο πάγος από τα φτερά των αεροπλάνων. Το ρόλο αυτό ανέλαβαν πυροσβέστες, χρησιμοποιώντας όμως νερό! Στο «κόσμημα» της Ελλάδας - όπως αρέσκεται να αποκαλεί το νέο αεροδρόμιο ο Κ. Λαλιώτης - μέχρι τις 10 χτες το πρωί τέθηκε εκτός λειτουργίας, λόγω παγετού, το σύστημα ILS, κάτι που επαναλήφθηκε αργότερα, κατά την ημίωρη διακοπή ρεύματος, καθώς άργησαν να τεθούν σε λειτουργία οι ηλεκτρικές γεννήτριες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χόχτιφ» το όνομα της δυσλειτουργίας(2001-04-03 00:00:00.0)
Μήνυση για το αεροδρόμιο των Σπάτων(2001-03-03 00:00:00.0)
Ενα πανάκριβο ιδιωτικό αεροδρόμιο...(2001-02-06 00:00:00.0)
Απανωτές συσκέψεις για την ημερομηνία έναρξης(2001-02-01 00:00:00.0)
Αλυτα προβλήματα, άγνωστο πότε θα λειτουργήσει(2001-01-26 00:00:00.0)
"Λουκέτο ομίχλης" και χτες(1997-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ