Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού!

Πανεργατικό συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη στην Αθήνα

«Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του»: Με το σύνθημα αυτό, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους να δώσουν συνέχεια στον αγωνιστικό τους βηματισμό μέχρι το πανεργατικό συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα, την Τρίτη 13 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Με σταθμό το πανεργατικό συλλαλητήριο, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σχεδιάζουν τις πρωτοβουλίες τους, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης βδομάδας, απέναντι στην εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Παίρνουν σκυτάλη από την απεργία και τη συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικών, που διεκδικούν μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία, δημιουργία και στελέχωση ΜΕΘ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την προστασία της υγείας του λαού. Από το συλλαλητήριο μαθητών, φοιτητών, γονιών και εκπαιδευτικών, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην υγεία και τη μόρφωση, απαντώντας στις συκοφαντίες και τις απειλές της κυβέρνησης. Από την απεργία των ναυτεργατών ενάντια στο χτύπημα των Συλλογικών τους Συμβάσεων. Από τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών που παλεύουν για το εισόδημα και την επιβίωσή τους.

Με εξορμήσεις και περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις, τα σωματεία φροντίζουν να φτάσει το κάλεσμα αγώνα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

«Η πολιτική της κυβέρνησης επέσπευσε το 2ο κύμα της πανδημίας, πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τις θυσίες του λαού και μετέτρεψε τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ και τα σχολεία σε κέντρα διασποράς του ιού», τονίζει το ΠΑΜΕ. «Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Καμία επανάπαυση - Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που τζογάρουν την υγεία του λαού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», προσθέτει και καλεί σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για προστασία της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν μπαίνει σε "γύψο". Δίνουμε μαχητική απάντηση στις αντεργατικές πολιτικές, με οργανωμένη απειθαρχία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας», είναι η απάντηση που δίνει στις προσπάθειες περιορισμού της αγωνιστικής συλλογικής δράσης με αντιλαϊκούς νόμους και καταστολή.

Πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Στην κατεύθυνση αυτή, Σωματεία και Ομοσπονδίες αποφασίζουν επίσης τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα που ανακοινώνεται η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής (10 π.μ., σταθμός Μετρό «Αμπελόκηποι»), με αίτημα την καταδίκη των εγκληματιών φασιστών.

Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων οι εξής πρωτοβουλίες:

-- Εργαζόμενοι και Σωματεία στον Επισιτισμό - Τουρισμό οργανώνουν τη Δευτέρα 28/9 μέρα δράσης με κινητοποιήσεις στην Αττική και μια σειρά περιοχές της χώρας (βλ. σελ. 9).

-- Σε κινητοποίηση για την Υγεία, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας της Μεσσηνίας, προχωρούν σωματεία και φορείς της περιοχής την Πέμπτη 1/10, στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου οργανώνει συλλαλητήριο την Τρίτη 13/10, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Την Τετάρτη 30/9, στις 7 μ.μ., καλεί σε σύσκεψη στα γραφεία του με θέμα την οργάνωση της δράσης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Επιπλέον, Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιούν:

-- Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή 27/9, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι ΟΤΕ) στο Περιστέρι (πλησίον σταθμού Μετρό «Αγ. Αντώνιος»).

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Κυριακή 27/9, στις 9 π.μ. στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org