Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Συνεχίζονται οι προσφορές - απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο στο ΚΚΕ

Πληθαίνουν οι οικονομικές προσφορές στο ΚΚΕ από απλούς ανθρώπους του μόχθου, που είτε δημοσιεύουν την εισφορά τους είτε τη δίνουν στις Κομματικές Οργανώσεις, ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι το πρόστιμο του 4% επί της κρατικής χρηματοδότησης επιβλήθηκε στο ΚΚΕ τον περασμένο Αύγουστο, ως ποινή επειδή το Κόμμα δεν δίνει στο κράτος λίστες με τα στοιχεία όσων το ενισχύουν. Επειδή δηλαδή δεν εφαρμόζει τον απαράδεκτο νόμο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ του 2014, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε άθικτο και αντιμετωπίζει τα κόμματα ως ανώνυμες εταιρείες.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επιβολή του προστίμου, η στήριξη στο Κόμμα υπήρξε πραγματικά συγκινητική. Οι εισφορές συνεχίζονται ασταμάτητες από όλη τη χώρα, αλλά και από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, από τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία. Μια έμπρακτη αναγνώριση της ανιδιοτέλειας με την οποία παλεύουν οι κομμουνιστές, μια στήριξη της κομματικής παρέμβασης, μια επιβράβευση που το ΚΚΕ δεν συμβιβάζεται. Ακολουθούν προσφορές που έφτασαν στον «Ριζοσπάστη» τις τελευταίες μέρες.

* * *

«Ε, εσείς αρουραίοι της αστικής "δημοκρατίας"! Σας το φωνάζω κατάμουτρα ότι στηρίζω και ενισχύω το Κόμμα μου, το ΚΚΕ. Από το ΚΚΕ όμως δεν θα το μάθετε ποτέ!»: Ο Χαράλαμπος Ζαφειράτος του Ανδρέα προσφέρει άλλα 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Νοσοκομείου «Αγία Ολγα».

-- Σαν παιδί της εργατικής τάξης βάζω το δικό μου λιθαράκι προσφέροντας το ποσό των 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού, ως απάντηση σε όσους επέβαλαν το απαράδεκτο πρόστιμο στο ΚΚΕ, στο Κόμμα μας, γιατί δεν δίνει λίστα ονομάτων των ενισχυτών του. Δε θα τους περάσει! Σούλα Τριανταφυλλίδου.

-- Η Μαριάννα Παπαδημητρακοπούλου προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟ Εθνικής Τράπεζας της ΚΟ Αττικής, ως ελάχιστη συμβολή της για την αντιμετώπιση του προστίμου που επιβλήθηκε στο Κόμμα με βάση τον «χαφιεδονόμο».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org