Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Νέο απαράδεκτο κρούσμα τρομοκράτησης υγειονομικού

Ειδικευόμενοι γιατροί του «Ευαγγελισμού» σε πρόσφατη κινητοποίηση

INTIME NEWS

Ειδικευόμενοι γιατροί του «Ευαγγελισμού» σε πρόσφατη κινητοποίηση
Την «απαράδεκτη επιμονή της διοίκησης του νοσοκομείου να τρομοκρατεί συστηματικά τους συναδέλφους υγειονομικούς, με ακατάπαυστες "κλήσεις σε απολογία" και απειλές πειθαρχικών διώξεων "επί παντός του επιστητού", αλλά και ποινές», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «το ρόλο του "τιμωρού" έχει αναλάβει ο υποδιοικητής του νοσοκομείου».

Η κλήση σε απολογία ειδικευόμενης γιατρού - αιματολόγου, μέλους της Σωματειακής Επιτροπής των Ειδικευόμενων Γιατρών, έγινε επειδή απάντησε στον υποδιοικητή «με έντονο ύφος λέγοντάς του ότι το νοσοκομείο έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, όπως οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό».

«Η κατάσταση αυτή με τις άοκνες απόπειρες τρομοκράτησης των εργαζομένων, και ειδικά των μαχόμενων υγειονομικών, έχει πια παρατραβήξει», υπογραμμίζει η Οργάνωση του ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να ακυρώσουν τις κλήσεις σε απολογία και κάθε πειθαρχική διαδικασία σε όποιον «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις», και να ασχοληθούν επιτέλους με την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

«Τα μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία, όπως οι δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε χώρους, μέσα, εξοπλισμό κ.ά., έχουν εν μέσω πανδημίας αποκαλύψει το "παγόβουνο" του διάτρητου ΕΣΥ. Οι κομμουνιστές, μαζί με τους συναδέλφους μας όλων των ειδικοτήτων, συνεχίζουμε να δίνουμε σκληρή μάχη με αυταπάρνηση μέσα σε απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, με εξαντλητικά ωράρια και επισφαλείς όρους νοσηλείας για μας και τους ασθενείς μας. Χωρίς να χάνουμε από το στόχαστρο της πάλης μας το ποιοι ευθύνονται για την αθλιότητα, προσφέρουμε καθημερινά ό,τι καλύτερο μπορούμε. Η αγωνιστική διάθεση και η ανιδιοτελής προσφορά ειδικά των κομμουνιστών υγειονομικών παραμένει ακμαιότατη και δεν την κάμπτουν οι απειλές, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι εκάστοτε διοικούντες και κυβερνώντες», ξεκαθαρίζει η ΚΟ Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ