Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καμία σκέψη για υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18 και αύξηση της θητείας

Ανακοίνωση με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε η κυβέρνηση για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την αύξηση της θητείας εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σε αυτήν σημειώνει:

«Η συζήτηση που άνοιξε ύπουλα η κυβέρνηση για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την αύξηση της θητείας στόχο έχει μετά το θρανίο οι μαθητές να κατατάσσονται στον στρατό. Στοχεύουν στη συνείδηση των νέων και ταυτόχρονα χτίζουν ένα ακόμα εμπόδιο, ανάμεσα στα πολλά που ήδη αντιμετωπίζουν οι μαθητές, στην προσπάθειά τους να σπουδάσουν.

Η κυβέρνηση, αντί να προπαγανδίζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την αύξηση της θητείας, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθούν επαρκώς, με όλα τα μέσα που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και οικονομικά, οι νέοι στρατευμένοι που υπηρετούν σήμερα σε δύσκολες συνθήκες και να σταματήσει να πετάει το μπαλάκι στους ίδιους και τις οικογένειές τους!

Η θητεία για έναν νέο και για την οικογένειά του αποτελεί σήμερα "οικονομική αιμορραγία", αφού τα 8,62 ευρώ/μήνα δεν εξασφαλίζουν ούτε ένα χαρτζιλίκι για την έξοδό του.

Το πακέτο των 6 μέτρων για τις Ενοπλες Δυνάμεις, στο οποίο εντάσσει τη συζήτηση για τη στρατιωτική θητεία, καθώς και το εξοπλιστικό πακέτο των δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, δεν έχουν ως προτεραιότητα την άμυνα του λαού και της χώρας, την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι πλήρως ενταγμένα στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή. Τον ίδιο στόχο υπηρετούν συνολικά η δομή και η διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια γίνονται με αυστηρά ΝΑΤΟικά κριτήρια. Αυτός ο ΝΑΤΟικός προσανατολισμός ενισχύεται και με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, την οποία στηρίζουν, εκτός από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη από την αποστολή Ενόπλων Δυνάμεων σε 12 αποστολές εκτός συνόρων, τη δέσμευση για αποστολή φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού στα Στενά του Ορμούζ, την Πολεμική Αεροπορία να περιπολεί στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, την πρόθεση για αποστολή συστοιχιών "Patriot" στη Σαουδική Αραβία, αποστολή πολιτικού προσωπικού σε Λιβύη, Ιράκ, ακόμα και στο Μάλι, ως προπομπός της αποστολής και στρατιωτικών δυνάμεων κ.ά. Ολα τα παραπάνω εξυπηρετούν την επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας να διαδραματίσουν ρόλο - κλειδί στην εκμετάλλευση του πλούτου της ευρύτερης περιοχής, στα επικίνδυνα σχέδια για τους λαούς, που οδηγούν στον πόλεμο, στην αλλαγή συνόρων, στον κατακερματισμό, σε προσαρτήσεις, που γεννούν το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

Εδώ και τώρα:

-- Απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

-- Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.

-- Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, με τον λαό στην εξουσία, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ