Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Νομοσχέδιο - κρίκος στη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη κρατική τρομοκρατία

«Το νομοσχέδιο είναι κρίκος σε μια συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη κρατική τρομοκρατία, είναι συνέχεια μέτρων καταστολής που δεν σταμάτησαν ποτέ, που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Απλά αναβαθμίζονται, προσαρμόζονται στις σύγχρονες συνθήκες, κυρίως με το βλέμμα στραμμένο όχι στο σήμερα, αλλά στο μέλλον...», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, δίνοντας το πλαίσιο που υπηρετεί και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από την ιστορική πείρα.

Χαρακτήρισε «ιδεολογικό και πολιτικό πυρήνα» του νομοσχεδίου το άρθρο 19, για την «αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης», και αναφέρθηκε αναλυτικά στις αποφάσεις τις ΕΕ και πιο συγκεκριμένα στο «δίκτυο ευαισθητοποίησης για τη ριζοσπαστικοποίηση "erasmus+"», που χρηματοδοτείται και δίνει και οδηγίες «προς τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής». Οπως είπε, σύμφωνα με την ΕΕ οι τρεις πιο διαδεδομένες μορφές ριζοσπαστικοποιημένης σκέψης είναι η «ακροδεξιά σκέψη», η «ακροαριστερή σκέψη» και το «ριζοσπαστικοποιημένο ισλάμ». «Ολοι μαζί στο ίδιο τσουβάλι δηλαδή... Ιδιοι οι φασίστες, ίδιοι οι τζιχαντιστές, ίδιοι και οι κομμουνιστές, που θέλουν μια άλλη κοινωνία, ή άνθρωποι που δεν είναι κομμουνιστές, αλλά θέλουν μια άλλη κοινωνία, πιο δίκαιη», σχολίασε ο Θ. Παφίλης.

Μεταφέροντας μάλιστα τα λόγια της ίδιας της ΕΕ, θύμισε πως στα κείμενά της καταγράφεται ότι οι «υποστηρικτές των ριζοσπαστικοποιημένων αριστερόφρονων ιδεολογιών» έχουν άποψη για την κοινωνία που «συνεπάγεται μια δέσμευση για ισότητα και ανακατανομή εισοδήματος», «απορρίπτουν τις υποκείμενες, καπιταλιστικές αξίες, οι οποίες θεωρούνται η κύρια αιτία της κοινωνικής ανισότητας», αντιτίθενται «σθεναρά στις καθιερωμένες πολιτικές και οικονομικές ελίτ», «στην αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης, της Υγείας και των Μεταφορών, καθώς και στις διεθνείς συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου»... «Αυτά είναι τα "εγκλήματα" που καταλογίζει η ΕΕ στη ριζοσπαστική σκέψη, αυτά είναι "τρομοκρατία" και "εξτρεμισμός", σύμφωνα με την ΕΕ» σημείωσε και πρόσθεσε τις αναφορές της ΕΕ στον διεθνισμό, σαν να είναι κι αυτό έγκλημα, σχολιάζοντας πως «Οταν είναι ο διεθνισμός του κεφαλαίου, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κ.λπ., τότε είναι καλός. Οταν είναι διεθνισμός των εργαζομένων, είναι τρομοκρατία. Γι' αυτό και επαναλαμβάνουμε: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».

Τέλος, δίνοντας απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί», σημείωσε ότι «αυτά τα είπαν κι άλλοι... Ολες οι κατακτήσεις έγιναν μετά από σκληρές αναμετρήσεις. Αιματηρούς αγώνες, με θύματα, που τα ποτάμια αίματος αποτέλεσαν λίπασμα για νέους αγώνες. Κανένας δεν μπόρεσε να τους σταματήσει. Ούτε και θα τους σταματήσει». Ανέδειξε ότι η αδικία είναι αυτή που πνίγει το λαό και θα γεννήσει νέες κοινωνικές επαναστάσεις, και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ καλεί «το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τους νέους, σε οργανωμένη - πειθαρχημένη απειθαρχία σε αυτόν το νόμο. Να μην εφαρμοστεί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ