Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Συντασσόμαστε με τον μεγάλο αγώνα του δήμου για τη στήριξη του πατραϊκού λαού

Με τον δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, συναντήθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε για τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου και των κατοίκων του, με κυρίαρχα αυτά της ανεργίας και της φτώχειας που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα της πόλης. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης του δήμου, που σε συνδυασμό με τη διαρκή μεταφορά αρμοδιοτήτων δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες λειτουργίας, και στην έλλειψη υποδομών και προσωπικού, που επιτείνει το πρόβλημα. Αναλυτικά στάθηκε και σε θέματα μεγάλης σημασίας για το δήμο, όπως η κατασκευή της Πατρών - Πύργου, το φράγμα και η διαχείρισή του, το φυσικό αέριο, οι συγκοινωνίες, τονίζοντας τη σημασία της επέκτασης της διεκδίκησης για όλα τα ζητήματα που άπτονται της ποιότητας ζωής των εργαζομένων της πόλης.

Μαζί με τα παραπάνω ο Κ. Πελετίδης αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο που έχει να επιδείξει η δημοτική αρχή προς όφελος του πατρινού λαού, όπως τα πολύ χαμηλά δημοτικά τέλη, η προσφορά του λαϊκού φροντιστηρίου, η μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς κ.ά.

Σημείωσε ακόμα πως η μαχητική στάση της δημοτικής αρχής εμπνέει και παρακινεί τους εργαζόμενους του δήμου ώστε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη βελτίωση της πόλης, κάτι που είναι οφθαλμοφανές και στον επισκέπτη, που διαπιστώνει ότι η Πάτρα έχει ομορφύνει, ιδίως με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, έργο που στηρίχτηκε στις δυνάμεις του δήμου.

Επιπλέον στη συνάντηση, καθώς και στις δηλώσεις που ακολούθησαν, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι σημαντικό για το λαό να έχει ένα κόμμα, ένα αποκούμπι που ξέρει ότι τον στηρίζει, ότι νιώθει την αγωνία του για το μέλλον του». Αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε μέσα και έξω από τη Βουλή το ΚΚΕ στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του δήμου και του πατραϊκού λαού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εφαρμοστεί το μέτρο της αναγκαστικής είσπραξης χρεών άνω των 500 ευρώ από τους δήμους, και να δοθεί η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν την απαλλαγή από το μέτρο για όσους αδυνατούν να πληρώσουν.

Ο Κ. Πελετίδης πρόσφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δύο αντίγραφα έργων του σημαντικού Πατρινού ζωγράφου Ε. Θωμόπουλου αλλά και εκδόσεις με έργα παιδιών από τα ΚΔΑΠ, για την έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη έργων της Ζιζής Μακρή και λεύκωμα για την Πάτρα και τα υπέροχα νεοκλασικά της.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πάντα χαρά μας να βρισκόμαστε στην Πάτρα, στο δημαρχιακό μέγαρο, να συναντάμε τον δήμαρχο, τον Κώστα Πελετίδη, και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, που κάνει πραγματικά μια τεράστια δουλειά, παρά τις δυσκολίες που περνά η Τοπική Διοίκηση και οι δήμοι, λόγω των ελλείψεων σε χρηματοδότηση και σε πόρους που έχει ανάγκη, τη στιγμή που η κεντρική εξουσία τής δίνει συνέχεια αρμοδιότητες. Εντούτοις υπάρχει λειψή χρηματοδότηση, λείπει προσωπικό με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας και απ' αυτή την άποψη το ΚΚΕ θα παλέψει αυτά τα ζητήματα και στη Βουλή και παντού, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενισχυθεί, γιατί ο δήμος Πάτρας είναι ένας μεγάλος δήμος, με πολλά ζητήματα που θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα για το συμφέρον του λαού της Πάτρας.

Ο δήμαρχος της Πάτρας και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρούμε ότι κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στη στήριξη των λαϊκών οικογενειών, των φτωχών ανθρώπων της Πάτρας, των ανέργων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των επιστημόνων, της νεολαίας μας. Είτε με τη μείωση είτε με την απαλλαγή σε δημοτικά τέλη και την υπερχρέωση που βρέθηκαν τα λαϊκά νοικοκυριά, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω της καραντίνας του κορονοϊού, η συμβολή του δήμου της Πάτρας και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές. Αν θέλετε είναι φάρος για όλη την Ελλάδα, δείχνουν το δρόμο και σε άλλους δήμους. Ακούμε να μας λένε, επειδή επισκέπτομαι και άλλους δήμους και δημοτικές αρχές, "έχουμε ως πρότυπο τη δουλειά που κάνει ο δήμος Πάτρας και πολλές φορές εμπνεόμαστε και παίρνουμε παραδείγματα απ' τη δράση του". Αρα, σημαντικό ζήτημα είναι η στήριξη των λαϊκών οικογενειών, που εμείς ως ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και θα ενισχύουμε τη δουλειά του δημάρχου και του δήμου Πάτρας ταυτόχρονα με διάφορα άλλα έργα που χρειάζεται να γίνουν - και με τις παρεμβάσεις μας, ως Κόμμα, στη Βουλή - όπως είναι για παράδειγμα η πορεία του φυσικού αερίου ή η ύδρευση, που δεν πρέπει πάλι να πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά και πρέπει να γίνουν τα έργα. Επίσης συντασσόμαστε με τον αγώνα που κάνει ο δήμος για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα ή για την κατασκευή, επιτέλους, αυτού του δρόμου καρμανιόλας Πάτρας - Πύργου, όπου έχουμε πληρώσει πολλά θύματα όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς βεβαίως να επιβαρυνθεί το λαϊκό εισόδημα με νέα διόδια ή με οτιδήποτε άλλο σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε όλους αυτούς τους αγώνες και σε πολλά άλλα, είτε για τη μόρφωση των παιδιών μας είτε για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό είτε για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, που κι εδώ έχει γίνει τεράστια δουλειά και με το παραλιακό μέτωπο, για μια σειρά έργα που γίνονται και που θα γίνουν, ο δήμος έχει τη στήριξή μας και στους δρόμους τους αγώνα και μέσα στη Βουλή, πιέζοντας, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία προς το συμφέρον όλου του λαού της Πάτρας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων(2019-04-03 00:00:00.0)
«Προοδευτικοί»(2018-10-02 00:00:00.0)
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στο λαό(2017-03-05 00:00:00.0)
Αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή(2017-02-03 00:00:00.0)
Μόνιμο προσωπικό και όχι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι(2015-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ