Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Το ποτάμι της λαϊκής οργής είναι ο εφιάλτης σας

«Το νομοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στη λαϊκή διεκδίκηση, ποινικοποιεί τη σκέψη, την αμφισβήτηση, τη συμμετοχή στον αγώνα, γι' αυτό είναι κατάπτυστο, αντιδημοκρατικό, αυταρχικό και επικίνδυνο και ήδη έχει καταπέσει στη συνείδηση των εργαζομένων», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και διερωτήθηκε «Ποιος θα εμποδίσει την λαϊκή οργή μπροστά στη βαρβαρότητα της πολιτικής σας; Ποιος εμπόδισε ή ποιου την άδεια πήραν τα εκατομμύρια φτωχών και εξαθλιωμένων που ξεχύθηκαν στους δρόμους των ΗΠΑ, με αφορμή το θάνατο του Αφροαμερικανού Φλόιντ; Ποιος θα εμποδίσει τον ξενοδοχοϋπάλληλο, τον εργαζόμενο στον Τουρισμό που καλείται να ζήσει με 9 ευρώ τη μέρα, τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες και αγρότες που είναι στη χρεοκοπία, να διεκδικήσουν τους καρπούς της δουλειάς τους να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους;».

Εφερε ως παράδειγμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις, εδώ και 8 μέρες, των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη, επειδή οι υπουργοί Εργασίας και Τουρισμού μαζί με τους μεγαλοεργοδότες «αρνούνται να υπογράψουν την ίδια τοπική ΣΣΕ που ίσχυε πέρυσι. Δηλαδή το αυτονόητο». Οι οδηγοί «διαδηλώνουν με τόλμη και παλικαριά μπροστά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με όποια εμπόδια και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Με βάση όμως το νομοσχέδιο, αυτή η απεργιακή κινητοποίηση και ως προς το σκοπό και και ως προς τη χρονική στιγμή θεωρείται παράνομη».

«Ο,τι κι αν σκαρφίζεστε, όσους κατασταλτικούς και ιδεολογικούς μηχανισμούς κι αν φτιάχνετε, το ποτάμι της λαϊκής οργής είναι ο εφιάλτης σας» τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος και ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να βάλετε φίμωτρο στο οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ούτε στην πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα αυτοαπασχολούμενοι και μικροπαραγωγοί(2014-05-03 00:00:00.0)
Απαιτείται κοινό μέτωπο απέναντι στην ενιαία επίθεση(2012-03-10 00:00:00.0)
Εγκαιρη προειδοποίηση από το ΚΚΕ(2008-12-09 00:00:00.0)
Φτύνουν αίμα για να γεμίζουν οι πισίνες(2001-07-28 00:00:00.0)
Δεν πτοούνται οι κομμουνιστές(2000-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ