Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Συκοφαντία για τη λαϊκή πάλη και κούφια αντιπαράθεση

Με ψέματα και σαθρά επιχειρήματα επιχείρησε η κυβέρνηση να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να εκφράζει μάλιστα την ...πεποίθηση και την «αποφασιστικότητά» του ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί». Επικαλέστηκε τη «συμφωνία της πλειοψηφίας των πολιτών», εννοώντας προφανώς τη μειοψηφία των επιχειρηματικών ομίλων, και αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα των εκατοντάδων αποφάσεων καταδίκης του νομοσχεδίου από σύσσωμο το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οπως είπε προκλητικά, πρόκειται για «ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, θεσμικό πλαίσιο λογικής και δικαιοσύνης», που τάχα εγγυάται «το δικαίωμα του συνέρχεσθαι» και την «ελευθερία της κίνησης». Ενώ εμπαίζοντας ανοιχτά τον λαό, δεν δίστασε να πει ότι λίγο - πολύ με τις ρυθμίσεις που φέρνει υπερασπίζεται «το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι» το οποίο «ροκανίζουν οι καταχρηστικές καταλήψεις». Στην ίδια λογική συκοφάντησης του κινήματος και δείχνοντας ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αξιοποιήσει την προβοκάτσια, που το ίδιο το νομοσχέδιο θεσμοθετεί, όλοι οι βουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να συνδέσουν το ατιμώρητο δολοφονικό έγκλημα της ΜΑΡΦΙΝ από σκοτεινούς κύκλους με την εργατική - λαϊκή πάλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε και χτες την κριτική του στη «χουντική προέλευση» άρθρων του νομοσχεδίου, προσπαθώντας να κρύψει την πραγματική προέλευση συνολικά του νομοσχεδίου που είναι η θωράκιση του κρατικού αυταρχισμού και η εφαρμογή σχετικών αποφάσεων της ΕΕ. Σαν να είναι ουρανοκατέβατο το νομοσχέδιο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ότι δεν ξέρουν τίποτα για το «έγκλημα» της έντασης της κρατικής καταστολής. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι δεν είπαν κουβέντα για το άρθρο 19, για την «αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης», που αποτελεί το ιδεολογικό - πολιτικό πλαίσιο του νομοσχεδίου. Ο Γ. Ραγκούσης, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, μετέφερε την ανησυχία του για το ότι η ΝΔ επαναφέρει στη συνείδηση των πολλών «το μίσος προς τους αστυνομικούς». Είπε, μάλιστα, ότι βάζει τους αστυνομικούς απέναντι στον λαό, λες και επί ΣΥΡΙΖΑ τα γκλομπ των ΜΑΤ ανεβοκατέβαιναν μόνα τους στα κεφάλια εργαζομένων, συνταξιούχων, νεολαίων και ανέργων.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ και χτες, μέσω του ειδικού του αγορητή Γ. Καμίνη και των βουλευτών του που πήραν το λόγο, υπερασπίστηκαν το νομοσχέδιο, παρουσιάζοντας το κόμμα τους ως «θεσμικό εγγυητή και θεματοφύλακα της δημοκρατίας», επειδή η κυβέρνηση δέχτηκε τις προτάσεις τους. Πάντως να σημειωθεί ότι γίνεται λόγος για εσωτερικές αντιδράσεις που δεν είναι άσχετες με τις συνολικότερες διεργασίες στο σύστημα. Σύμφωνα με τις διαρροές, αυτοί που αντιδρούν και σκέφτονται να απέχουν από τη διαδικασία της ψήφισής του είναι ο Γ. Παπανδρέου, ο Κ. Καστανίδης, ο Γ. Μουλικιώτης και ο Μ. Κατρίνης.

Το κόμμα του Κ. Βελόπουλου χτες ανακοίνωσε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου καθώς, όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του Αντ. Μυλωνάκης, είναι ικανοποιημένοι από τις ... νομοθετικές βελτιώσεις.

«Κατά» τάχθηκε το ΜέΡΑ25, προβάλλοντας ως πρόβλημα την έλλειψη «εκπαίδευσης των αστυνομικών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ