Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ»
Απαιτεί ΣΣΕ με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων

Την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), με αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων και μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, απαιτεί η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών».

Καταγγέλλει παράλληλα ότι η κωλυσιεργία της εργοδοσίας (COSCO) για την υπογραφή ΣΣΕ γίνεται με τη στήριξη των εργατοπατέρων της Ομοσπονδίας (ΟΜΥΛΕ), που στόχο έχουν «την ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση της κερδοφορίας του μονοπωλιακού ομίλου της COSCO».

Είναι μεγάλη πρόκληση, τονίζει η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών», «για εμάς και τις οικογένειές μας, ενώ ανακοινώνονται τεράστια κέρδη από την εργοδοσία, ενώ το λιμάνι έχει φτάσει στην 1η θέση στη Μεσόγειο στη διακίνηση containers, ενώ υλοποιούνται το master plan και μεγάλες επενδύσεις από την εργοδοσία, με τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους του Πειραιά (προβλήτα κρουαζιέρας στη Πειραϊκή, 4 προβλήτες ΣΕΜΠΟ κ.ά.), η εργοδοσία να επικαλείται ότι πρέπει να "μελετήσει όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την κερδοφορία της"»...

«Με πρόφαση της συνέπειες της πανδημίας», προσθέτει, «η εργοδοσία προσπαθεί να αφαιρέσει κι άλλες κατακτήσεις απ' τους εργατοϋπαλλήλους του ΟΛΠ. Να επεκτείνει το "δουλεμπορικό" μοντέλο που επιβάλλουν στους συναδέλφους μας στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ. (...) Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέχεια της "λειτουργικής ενοποίησης των δύο Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ)", της διαχείρισης από τη ΣΕΠ ΑΕ φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες Ι, ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, είναι αποτέλεσμα όλων των αλλαγών του προηγούμενου διαστήματος, της υπογραφής ΣΣΕ και Κανονισμού Εργασίας με χειρότερους όρους για τους εργατοϋπαλλήλους, της αύξησης των ωρών απασχόλησης, της μείωσης μισθών, της κατάργησης του "επίκουρου", των προγραμμάτων "οικειοθελούς αποχώρησης" και των "μετατάξεων", είναι συνέχεια της πολιτικής αφαίμαξης των εργατοϋπαλλήλων του ΟΛΠ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org