Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να επαναπροσληφθούν και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ

Τις αδικίες και ανακατατάξεις στους πίνακες των προσλήψεων σε βάρος των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, οι οποίοι διδάσκουν επί χρόνια στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ και τώρα ουσιαστικά πετιούνται στον Καιάδα με τα νέα κριτήρια μοριοδότησης που έθεσε αιφνιδιαστικά και εν μέσω πανδημίας το υπουργείο Εργασίας, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση την περασμένη Παρασκευή της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση αντί να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, με τους περισσότερους να έχουν 20, ακόμα και 25 χρόνια προϋπηρεσίας σε κατάσταση διαρκούς ομηρίας, ουσιαστικά τους δείχνει την πόρτα.

Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια, τόνισε, απέναντι σε εκπαιδευτικούς που δίνουν χρόνια τώρα μάχη με την υποβάθμιση των σχολών, τις άθλιες υποδομές, ενώ με δικά τους ατομικά μέσα προσπάθησαν να προστατεύσουν τους ίδιους και τους σπουδαστές από την πανδημία.

Τα κριτήρια που τίθενται τώρα από την κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Μ. Συντυχάκης, ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν καμία εκπαιδευτική προϋπηρεσία στα ΕΠΑΣ, καθώς «εξισώνει τη διδακτική προϋπηρεσία εντός και εκτός ΟΑΕΔ, που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να έχει διδακτική υπηρεσία στον ΟΑΕΔ 25 χρόνια και να μείνει εκτός».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρώτησε τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, ενώ πρότεινε να πριμοδοτηθεί η διδακτική τους προϋπηρεσία σε αυτές τις σχολές για την επαναπρόσληψή τους, όπως έγινε με την προηγούμενη προκήρυξη. Απαίτησε ακόμα εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονες, ασφαλείς δημόσιες κτιριακές υποδομές και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των ΕΠΑΣ.

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, απέρριψε το δίκαιο αίτημα πριμοδότησης για την επαναπρόσληψη, για... «λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων», όπως ισχυρίστηκε. Προσπέρασε το αίτημα της μονιμοποίησης, ενώ στέλνοντας γενικότερο μήνυμα, ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη και ότι «για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζονται αποτελεσματικές πολιτικές που θα ενδυναμώνουν το αναπτυξιακό υπόδειγμα και θα αλλάξουν ριζικά το πλαίσιο της αγοράς εργασίας»...

Μονιμοποιεί την απαράδεκτη τακτική του στις Ερωτήσεις ο Γ. Βρούτσης

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας έχει μονιμοποιήσει πλέον την τακτική στην πρωτολογία του να αναφέρεται σε διάφορες γενικολογίες, απαντώντας στα ερωτήματα των βουλευτών στη δευτερολογία του, με την οποία κλείνει και η συζήτηση.

Με τον τρόπο αυτό εμποδίζει τους βουλευτές να σχολιάσουν τις απαντήσεις της κυβέρνησης στις Επίκαιρες Ερωτήσεις τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στο προεδρείο της Βουλής, στηλίτευσε αυτήν την τακτική του υπουργού, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά «ακυρώνει στην πράξη τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τουλάχιστον έτσι όπως εσείς τον έχετε εννοήσει», και ζήτησε να τηρηθούν έστω και αυτοί οι κανονισμοί του αστικού Κοινοβουλίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέθεσε τροπολογία - μεταβατική ρύθμιση για τους μαθητές των ΕΠΑΣ(2021-04-01 00:00:00.0)
Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την Εκπαίδευση(2020-06-17 00:00:00.0)
Να ξεκινήσουν άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία(2016-01-16 00:00:00.0)
Να μην καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών(2015-12-24 00:00:00.0)
Να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών(2015-05-08 00:00:00.0)
Προβλήματα στελέχωσης στην ΤΕΕ(2008-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ