Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Ξανά στους δρόμους αύριο σε Αττική, Κέρκυρα και Κρήτη

Από την προχτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομίας
Από την προχτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομίας
Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν αύριο, Πέμπτη, στις 4 μ.μ., στο Σύνταγμα (Βασ. Γεωργίου), σωματεία και εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού.

Στην κινητοποίηση καλούν το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Αττικής, το Σωματείο Τουριστικών Συνοδών, τα Σωματεία Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία «Marriot», «Ζαφόλια», «Royal Olympic», «Grand Resort Lagonisi», «Intercontinental», «Crowne Plaza», «Stanley», «Novotel» και στις επισιτιστικές επιχειρήσεις «Select» και «Newrest».

«Για τους εργαζόμενους με σύμβαση ή εποχικούς στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, για τους ξεναγούς, για τους τουριστικούς συνοδούς, για τους χιλιάδες εργαζόμενους με μία από τις 16 μορφές ελαστικής απασχόλησης», τα μέτρα της κυβέρνησης προβλέπουν «στην καλύτερη περίπτωση» επιδόματα των 534 ευρώ το μήνα, όπως εξηγούν στην κοινή τους ανακοίνωση, ενώ χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που αποκλείονται ακόμα και από αυτά.

«Οργανώνουμε πλέον συντονισμένα την κλιμάκωση του αγώνα μας με νέες κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας», σημειώνουν.

Στην ίδια κατεύθυνση, αύριο, Πέμπτη, οργανώνονται κινητοποιήσεις επίσης στις εξής περιοχές:

  • Στην Κέρκυρα, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού καλεί τους εργαζόμενους να γεμίσουν ξανά τους δρόμους του νησιού, με συγκέντρωση στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Τις προηγούμενες μέρες έγιναν μαζικές συσκέψεις ενημέρωσης των εργαζομένων, κατά τις οποίες εκφράστηκε η αγανάκτησή τους για τα κυβερνητικά μέτρα που τους καταδικάζουν στη φτώχεια, όπως και για τη στάση των ξενοδόχων, που αρνούνται προσχηματικά τη διεκπεραίωση της επαναπρόσληψης των εποχικών και την ένταξή τους στο καθεστώς αναστολής εργασίας.
  • Στα Χανιά, σε κινητοποίηση στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, προχωρά το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, καλώντας σε συμπόρευση σωματεία και φορείς.
  • Στο Ηράκλειο, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στην ανακοίνωσή του τονίζει την ανάγκη να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων του κλάδου για την οργάνωση συνελεύσεων και κινητοποιήσεων, για την κλιμάκωση του αγώνα.
  • Στο Λασίθι, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων «Τάλως» και το Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου «TUI BLUE ELOUNDA BREEZE» καλούν σε κινητοποίηση στις 10 π.μ., στην Αντιπεριφέρεια.
  • Στη Ρόδο, τα επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Sheraton», «Miramare» και «Amilia Mare & Paradise Village», καθώς και εργαζόμενοι από μεγάλα ξενοδοχεία καλούν σε σύσκεψη, στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Αρχαίου Σταδίου.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων με βάση τις ΣΣΕ. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Καμία εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας. Ενταξη στο μηχανισμό στήριξης όλων των «ελαστικά» απασχολούμενων. Να απαγορευτούν οι απολύσεις, να ακυρωθούν όσες έγιναν. Ακύρωση χρεώσεων σε ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, εφορία, τράπεζες, απαγόρευση πλειστηριασμών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ