Τετάρτη 24 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ
Συλλαλητήριο για τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα»

Σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης προχωρούν αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., σωματεία της Ξάνθης, καλώντας όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να υψώσουν τη φωνή τους για τα συνεχόμενα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» στην περιοχή.

Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, Εργατοϋπαλλήλων Επεξεργασίας Γάλακτος Ξάνθης, Εργαζομένων Δημοτικών και Κοινοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης και Αποχέτευσης Ν. Ξάνθης (ΔΕΥΑΞ), Λιμενεργατών Λιμένος Λάγος «Η Εθνική Σωτηρία» και η Παμμηχανική Ενωση Ξάνθης, με κοινή τους ανακοίνωση, απαιτούν την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του πρόσφατου θανατηφόρου «ατυχήματος» στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής «ΑΚΤΩΡ» και καλούν όλους τους εργαζόμενους μέσα από την πάλη με τα συνδικάτα τους να υπερασπιστούν τη ζωή τους, να αγωνιστούν για υπογραφή ΣΣΕ, με κατοχυρωμένα δικαιώματα και αυξήσεις μισθών, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Παράλληλα, στάση εργασίας για την ίδια μέρα (12 μ. έως τη λήξη της βάρδιας) στο εργοτάξιο του κάθετου οδικού άξονα Βουλγαρίας - Εχίνου - Ξάνθης στο Δημάριο Ξάνθης, όπου έχασε τη ζωή του ο τρίτος κατά σειρά εργαζόμενος σε διάρκεια 5 μηνών στην περιοχή, κήρυξε χτες η Ομοσπονδία Οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ