Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΡΩΣΙΑ
Τρίτη παγκοσμίως σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

ΜΟΣΧΑ.--

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία ξεπέρασε χτες τις 221.000, ενώ οι θάνατοι τις 2.000. Ετσι η Ρωσία βρίσκεται πλέον τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη του αριθμού των κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ (πρώτη) και την Ισπανία. Μόνο σε ένα 24ωρο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 11.656 - πάνω από τα μισά στη Μόσχα.

Οι ρωσικές αρχές διαβεβαιώνουν πως η εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα μέρες εξηγείται από τον πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών τεστ - 5,6 εκατ. σύμφωνα με χτεσινή καταμέτρηση - και όχι από μια επιτάχυνση της διασποράς. Κάτι τέτοιο θα εξηγούσε επίσης και τη μικρή θνητότητα, ωστόσο εκτιμάται πως η θνητότητα είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερη.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναμενόταν χτες να συγκαλέσει κυβερνητική σύσκεψη, προκειμένου να αποφασίσει αν θα παρατείνει ή όχι την περίοδο καταβολής επιδόματος ανεργίας στους εργαζόμενους που επηρεάστηκαν από τα μέτρα περιορισμού και να εξεταστεί η πορεία των μέτρων.

Πάντως οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν την παράταση των μέτρων περιορισμού έως τις 31 Μάη και κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα καταστήματα, παράδειγμα που ακολούθησε και η Αγία Πετρούπολη.

Στο μεταξύ, το Σάββατο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στα βορειοδυτικά προάστια της Μόσχας. Το υπουργείο Αντιμετώπισης Καταστροφών ανέφερε στο πρακτορείο RIA ότι η φωτιά ξεκίνησε από το δωμάτιο ενός ασθενή, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ