Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
9Η ΜΑΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
Facebook: Δυσανεξία στο σφυροδρέπανο

Το Facebook προειδοποιεί για εικόνα που «παραβιάζει τους κανόνες»
Το Facebook προειδοποιεί για εικόνα που «παραβιάζει τους κανόνες»
«Η ανάρτησή σας έρχεται σε αντίθεση με τα Πρότυπα κοινότητας για επικίνδυνα άτομα και οργανισμούς»: Αυτό ήταν το μήνυμα που πήραν κάμποσοι χρήστες του Facebook, οι οποίοι επιχείρησαν να αναρτήσουν ανήμερα της 9ης Μάη επιχρωματισμένη τη θρυλική φωτογραφία με τον Σοβιετικό στρατιώτη να υψώνει στο Ράιχσταγκ τη σημαία με το σφυροδρέπανο.

Η πρώτη μάλιστα που μπλοκαρίστηκε από το μονοπώλιο της «κοινωνικής δικτύωσης» ήταν η καλλιτέχνης που επιμελήθηκε τη μετατροπή της κλασικής ασπρόμαυρης αυτής φωτογραφίας σε έγχρωμη, με τους «ελεγκτές» του Facebook να εξαφανίζουν την εικόνα της. Παρόμοια τύχη είχαν όλοι όσοι επιχείρησαν να διαδώσουν την ίδια εικόνα, με τους «αλγορίθμους» του Facebook να βαράνε, όπως φαίνεται, συναγερμό... Σημειώνεται ότι το ίδιο το μέσο σε τέτοιου είδους «απαγορεύσεις» προειδοποιεί ότι «οι δημοσιεύσεις έχουν να κάνουν με τρομοκρατία και υποκίνηση μίσους και βίας»! Σε αυτήν την κατηγορία φαίνεται ότι έβαλε ο «γίγαντας» της κοινωνικής δικτύωσης την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο και τη συντριβή του φασισμού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ανάκληση της λογοκρισίας έγινε πολύ αργότερα και μετά από εκατοντάδες αναφορές χρηστών, που απαιτούσαν εξηγήσεις από τους διαχειριστές. Οι ισχυρισμοί του Facebook ότι έγινε κάποιο σφάλμα με τους ...αλγορίθμους δεν πείθουν κανέναν. Ποιος πιστεύει άλλωστε ότι ένας τέτοιος μονοπωλιακός κολοσσός δεν έχει δυσανεξία στο σφυροδρέπανο;


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org