Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αν, λοιπόν, κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ...

Απάντηση στην ερώτηση «Τι θα γινόταν αν...» κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αποπειράται να δώσει αρθρογραφώντας σχετικά ο Αλ. Τσίπρας. Δεν χρειαζόταν ωστόσο να μπει στον κόπο. Καθένας ξέρει τι θα γινόταν αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν πάει και πολύς καιρός απ' όταν αποχωρίστηκε τον κυβερνητικό θώκο. Οι μνήμες είναι πολύ φρέσκιες, η ανάμνηση της εξαπάτησης πολύ νωπή.

Αν λοιπόν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνέχιζε να σφίγγει τη θηλιά της υποχρηματοδότησης γύρω απ' το λαιμό της δημόσιας Υγείας, να υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο λαό, να βαθαίνει την εμπορευματοποίησή της προς τέρψιν των ιδιωτών εμπόρων του πολύτιμου αυτού αγαθού. Κι ας γράφει ο Αλ. Τσίπρας για ...κοσμογονία με προσλήψεις και παρά με ουρά για την κάλυψη των αναγκών και της πανδημίας! Ο λαός ξέρει την αξία τέτοιων υποσχέσεων.

Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ οι άνεργοι θα συνέχιζαν να αναμετρώνται με τη φτώχεια τους, οι αγρότες και οι επαγγελματίες με τα χρέη τους, οι εργαζόμενοι με την άγρια εκμετάλλευση, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τους μισθούς πείνας, τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα. Ολοι μαζί με την εφορία, τα έξοδα για φως, νερό, τηλέφωνο, φαγητό... Τις «τροφαντές» υποσχέσεις Τσίπρα για «επιδόματα» και «ενισχύσεις» τις βάζουν πλάι στις υπόλοιπες ακάλυπτες επιταγές με τις οποίες εξαπάτησε λαϊκά στρώματα, για να βγάλει στη συνέχεια τη βρωμοδουλειά του κεφαλαίου, ψηφίζοντας ένα ακόμα μνημόνιο και εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα, πάνω στα οποία πατάει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ για το αντεργατικό πογκρόμ. Εξάλλου, γνωρίζουν ότι όσα παρουσιάζονται ως «παροχές» προς το λαό είναι συμπληρωματικά στοιχεία των ενισχύσεων προς το κεφάλαιο αλλά και του χτυπήματος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Γι' αυτό άλλωστε αυτήν την πολιτική ακολουθεί και η ΝΔ.

Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη κατοικία θα έβγαινε στο σφυρί και όποιος αντιδρούσε στους πλειστηριασμούς θα τυλιγόταν σε μια κόλλα χαρτί, αφού τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ φέρουν οι αποφάσεις που αίρουν την προστασία για τα σπίτια του κοσμάκη και ποινικοποιούν τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κι ας γράφει ό,τι γράφει ο Τσίπρας για προστασίες κ.λπ. Αναίσχυντοι κι όταν έπαιρναν τέτοια μέτρα και τώρα που κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.

Λέει όμως και μια αλήθεια ο Τσίπρας. Οταν μετράει δισεκατομμύρια στο κεφάλαιο για «να σταθεί όρθιο στην κρίση». Απέναντί του ήταν και παραμένει συνεπής και κιμπάρης. Ρευστότητα, εγγυήσεις απ' το Ελληνικό Δημόσιο, κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, υποχρεώσεων προς τις τράπεζες κι άλλα πολλά.

Αν λοιπόν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι όλα θα ήταν ρόδινα κι αυτήν τη φορά, για τους ίδιους που ήταν ρόδινα και την προηγούμενη, για τους ίδιους που είναι και τώρα με κυβέρνηση ΝΔ. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Το δίλημμα για όλους αυτούς είναι προφανές: Καλύτερα για τα συμφέροντά τους με ΝΔ ή με ΣΥΡΙΖΑ; Το δίλημμα όμως για το λαό ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο...


Β. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίδικο(2023-05-23 00:00:00.0)
Δαγκωτό ΚΚΕ!(2023-05-19 00:00:00.0)
Τι έλεγαν τα «γεράκια» των αγορών, το ΝΑΤΟ και οι τραπεζίτες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;(2023-05-13 00:00:00.0)
Οι «υψηλοί τόνοι» και τα εκβιαστικά διλήμματα δεν κρύβουν τη σύμπλευση(2023-02-08 00:00:00.0)
Η «ευθύνη» και οι... «δυσκολίες»(2016-01-28 00:00:00.0)
Η αλήθεια σε κώδικα(2008-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ