Τρίτη 12 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
9Η ΜΑΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
Τιμή στη δρακογενιά της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ

Επισκέψεις σε βετεράνους αγωνιστές πραγματοποίησε η ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ

Εξόρμηση στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Εξόρμηση στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία τίμησαν φέτος την 9η Μάη μέσα και από διάφορες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη, στις Σέρρες και αλλού.

Στη Θεσσαλονίκη οργανώθηκαν κεντρικές παρεμβάσεις με μαζικές εξορμήσεις με την ανακοίνωση του Κόμματος για την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, στην παραλία της πόλης αλλά και στο κέντρο της Καλαμαριάς και τον Ευοσμο. Επίσης οι Οργανώσεις ανάρτησαν πανό σε κεντρικά σημεία των πόλεων με το σύνθημα «9 Μάη 1945, 75 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον».

Μια πρωτοβουλία με ξεχωριστό συμβολισμό ήταν οι επισκέψεις μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, με τον «Ριζοσπάστη» και ένα γαρίφαλο, σε συντρόφους βετεράνους αγωνιστές και μαχητές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, της ΕΠΟΝ, συντρόφους που πέρασαν τη ζωή τους σε εξορίες και φυλακές, στην πολιτική προσφυγιά. Θυμήθηκαν τη δράση τους στον αγώνα κατά του φασισμού μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΔΣΕ, μέσα από εξορίες και φυλακές. Διηγήθηκε ο καθένας από μια ιστορία εκείνης της περιόδου.

Μέσα και από αυτή τη δράση αναδείχθηκε ότι η μνήμη δεν σβήνει, οι συνεχιστές της δρακογενιάς κρατούν άσβεστη τη φλόγα, ψηλά τα λάβαρα του αγώνα για το σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό μέλλον.



Ο αντιστασιακός ζωγράφος - χαράκτης Γιώργος Φαρσακίδης παραλαμβάνει τον «Ριζοσπάστη» και ένα κόκκινο γαρίφαλο
Ο αντιστασιακός ζωγράφος - χαράκτης Γιώργος Φαρσακίδης παραλαμβάνει τον «Ριζοσπάστη» και ένα κόκκινο γαρίφαλο

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ