Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πλατιά ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση του απεργιακού μετώπου

«Το Ασφαλιστικό αφορά το παρόν και το μέλλον μας. Αφορά τη ζωή μας!», το σύνθημα της καμπάνιας

...και στα τηλεφωνικά κέντρα
...και στα τηλεφωνικά κέντρα
Με καθημερινές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, σε συντονισμό με οργανώσεις συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτοκτηνοτρόφων, δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία της απεργιακής τους απάντησης στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζει την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Εντείνοντας τις παρεμβάσεις του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ξεδιπλώνει παράλληλα και πλατιά ενημερωτική καμπάνια των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό εκτύπωσε και κυκλοφόρησε μια σειρά από αφίσες με βασικό σύνθημα: «Το Ασφαλιστικό αφορά το παρόν και το μέλλον μας. Αφορά τη ζωή μας!». Με την καμπάνια αυτή, που επικεντρώνεται σε διάφορες ομάδες ασφαλισμένων, αναδεικνύεται η σημασία της Κοινωνικής Ασφάλισης και δίνεται απάντηση στους προπαγανδιστικούς μύθους της ΝΔ, που ενώ προχωρά σε καραμπινάτη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, ισχυρίζεται ψευδώς ότι τον αλλάζει προς όφελος των ασφαλισμένων.

Σε μία από τις αφίσες αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δουλεύω περιστασιακά ως σερβιτόρος. Δεν έχω βρει σταθερή δουλειά στο αντικείμενό μου. Μπήκα στα 5μηνα και 8μηνα του ΟΑΕΔ. Τα ένσημά μου ελάχιστα. Μου λένε πως στα 40 χρόνια θα έχω συντελεστή αναπλήρωσης 50%! Κανείς δεν μου λέει πως η αναλογική σύνταξή μου, με βάση τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, θα είναι 100 ευρώ...».

Σε άλλη αφίσα αναγράφεται: «Είμαι νέος αναπληρωτής από τα 26 έτη μου. Δουλεύω (αν θα δουλεύω) συνήθως 8 μήνες το χρόνο. Εχω περίπου 200 ένσημα το χρόνο. Με το νέο Ασφαλιστικό και με απλά μαθηματικά τα 40 χρόνια πλήρους εργασίας που μου λένε ότι θα έχω αυξήσεις, θα υπάρχουν μόνο αν εργαζόμουν ως τα 90 έτη...».

Αφίσα για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό...
Αφίσα για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό...
Ταυτόχρονα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του απεργιακού μετώπου, ήδη αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αρτας, Αγρινίου, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Λαμίας, Λάρισας, Πάτρας, οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και δεκάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης Ομοσπονδίες και δεκάδες Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, ανταποκρινόμενα στο σχετικό κάλεσμα που έχει απευθύνει η ΟΒΣΑ.

Κινητοποίηση σήμερα στο Ηράκλειο

Ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο διαδηλώνουν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Ηράκλειο, στην κινητοποίηση που θα γίνει στην πλατεία Κορνάρου στις 9 π.μ. Κάλεσμα αγώνα έχει απευθύνει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Επίσης, με πρόταση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στην προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚ Ηρακλείου αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί απάντηση στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ με απεργιακή κινητοποίηση.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της, η πλειοψηφία του ΕΚΗ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) απέρριψε τα ψηφίσματα της παράταξης ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, όπως και αυτό που αναφερόταν στο ζήτημα του επερχόμενου νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την καταστολή που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Τέλος, η ΔΑΣ κατήγγειλε την πλειοψηφία που επιχειρεί την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, υποβάλλοντας μηνύσεις σε δύο μέλη της διοίκησης του ΕΚΗ στέλνοντας στα δικαστήρια συνδικαλιστές, για πρώτη φορά στην ιστορία του εργατικού κέντρου, μετά τη μεταπολίτευση.


Ολοι οι «πρωταγωνιστές» της καμπάνιας σε μια αφίσα
Ολοι οι «πρωταγωνιστές» της καμπάνιας σε μια αφίσα

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org