Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο «Αγ. Ολγα»

Απέναντι στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα» προχωρούν από σήμερα σε διαδοχικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη (8 π.μ. - 11 π.μ.) προχωρούν σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση. Την Παρασκευή 24/1 στις 10 π.μ. προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ, ενώ την Τρίτη 28/1 θα συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα» υπογραμμίζει τις μεγάλες ελλείψεις στο Αναισθησιολογικό και το Ακτινολογικό τμήμα, «τα οποία αποτελούν βασικής σημασίας τμήματα για τη λειτουργία των κλινικών, των ΤΕΠ και των χειρουργείων».

«Στο Αναισθησιολογικό απομένουν, μετά από τις πρόσφατες αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις, μόλις έξι γιατροί (από τους 14 που προβλέπεται), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των χειρουργείων αλλά και των εφημεριών. Αυτήν τη στιγμή λειτουργεί μόλις μία χειρουργική αίθουσα για τα τακτικά χειρουργεία από τις 4 την προηγούμενη περίοδο! Παρομοίως και στο Ακτινολογικό τμήμα, που οι εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αιτήματα για διενέργεια απαραίτητων απεικονιστικών εξετάσεων (υπέρηχοι, Triplex, ακτινογραφίες κ.ά.)», καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα».

Εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε αναισθησιολόγους αναβάλλονται εβδομαδιαίως μέχρι και 40 χειρουργεία. Να σημειωθεί ότι το 2018 το συγκεκριμένο νοσοκομείο είχε προχωρήσει σε 2.500 χειρουργεία - επεμβάσεις και είχαν πραγματοποιηθεί 55.000 ακτινογραφίες και 2.500 υπέρηχοι.

Αυτή η κατάσταση, τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», δεν οφείλεται σε «κακοδιαχείριση» ή σε «άστοχες επιλογές» των διοικήσεων, είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής από όλες τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν τις επιταγές του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διεκδικούν: Αμεση κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό και όχι μπαλώματα με συμβασιούχους και μπλοκάκια. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org