Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε θέση μάχης και οι συνταξιούχοι

Από τη χτεσινή σύσκεψη
Από τη χτεσινή σύσκεψη
Επί ποδός, σε συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος, βρίσκονται φυσικά και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, οι οποίες χτες προχώρησαν σε ευρεία σύσκεψη των διοικήσεών τους στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη την εισήγηση έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος, αφού ανέλυσε την κατάσταση για το Ασφαλιστικό και τις τρέχουσες εξελίξεις, είπε ότι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία θα ζητά τη συνάντηση που είχε συμφωνηθεί στις 14/12 μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο, όπου θα απαιτήσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στο υπόμνημα που έχουν καταθέσει.

Σχετική επιστολή θα αποσταλεί και στον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, για τις αβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις που καλούνται να πληρώσουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και έλαβαν τις συντάξεις τους με μεγάλη καθυστέρηση αναδρομικά.

Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, θέτοντας το θέμα της ελάφρυνσης των συνταξιούχων από τη δυσβάστακτη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά και στον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη για τη ρύθμιση θεμάτων συμμετοχής των συνταξιούχων στον κοινωνικό τουρισμό.

Στη συνέχεια μίλησε ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΕΤΕΑΕΠ, υπογραμμίζοντας ότι η σχεδιαζόμενη ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ με τον ΕΦΚΑ θα οδηγήσει στη ληστεία 8 δισ. ευρώ αποθεματικών του Ταμείου, που στη συνέχεια θα παραδοθούν στα κερδοσκοπικά funds μέσω των σχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Ακολούθησαν ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΣ ΟΑΕΕ, και ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της ΟΣΕ ΙΚΑ, που υπογράμμισαν την ανάγκη τα Σωματεία να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση των αγώνων για την Κοινωνική Ασφάλιση μαζί με τα συνδικάτα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των 11 πανελλαδικά συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων να δώσουν συνέντευξη Τύπου τη μεθεπομένη μέρα της δημοσιοποίησης του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ. Η συνέντευξη θα δοθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή συνταξιούχων από την Αττική.

  • Η Σωματειακή Επιτροπή Καλαμαριάς, του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», οργανώνει σύσκεψη για το Ασφαλιστικό, την Παρασκευή 24/1 στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org