Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Εντείνουν την πολύμορφη δράση για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης

Προχωρούν οι προετοιμασίες για στήσιμο μπλόκων στις 27 Γενάρη στη Θεσσαλία

Από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, με συσκέψεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας αλλά και στήσιμο μπλόκων, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέσα από συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, που τους οδηγούν ακόμα πιο γρήγορα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης «Agrotica», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φλεβάρη, στις 12 μ., στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας.

Νέες περιοδείες και συσκέψεις στη Θεσσαλία για τα μπλόκα

Στη Θεσσαλία, υλοποιώντας την απόφαση της προχτεσινής πανθεσσαλικής σύσκεψης για στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία των νομών της Θεσσαλίας από τις 27 Γενάρη, βρίσκονται σε εξέλιξη νέες περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην απάντηση στις συκοφαντίες και τα ψέματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν «λύνονται τα προβλήματα» και ότι «οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες», ενώ ταυτόχρονα λαμβάνονται μέτρα για το στήσιμο των μπλόκων. Ηδη μέρα με τη μέρα πληθαίνουν τα τρακτέρ που έχουν βγει σε πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ προγραμματίζεται το ίδιο και για τα χωριά της Λάρισας.

Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 από τους αγρότες της Καρδίτσας και σε Φάρσαλα, Τύρναβο (Μελούνα) και Πλατύκαμπο από τους αγρότες της Λάρισας.

Μαζί με την προετοιμασία των μπλόκων οι Ενωτικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζοντας την εφαρμογή του νόμου - λαιμητόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγωνιστικές δράσεις και προετοιμασίες σε όλη τη χώρα

-- Από τη Δευτέρα οι αγρότες της Μεσσήνης συγκεντρώνουν τρακτέρ με στόχο το στήσιμο μπλόκου. Παράλληλα, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού καλεί σε σύσκεψη αύριο, Πέμπτη.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συναντηθούν σήμερα στον κόμβο στα Πραιτώρια, για να στηθεί αγωνιστικό μπλόκο.

-- Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου (ΟΑΣΛ) συνεδριάζει σήμερα για να οριστικοποιήσει την ημερομηνία διεξαγωγής νέου παναγροτικού συλλαλητηρίου.

-- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Η Ενότητα» και ο νεοσύστατος Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Ομόνοια» πραγματοποιούν σήμερα Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας οργανώνει σήμερα συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στις 10 π.μ., ενώ το Σάββατο 25/1 θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα.

-- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κατερίνης «Δήμητρα» προγραμματίζει για σήμερα σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι στην «Ελιά».

-- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά καλεί σε Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 25/1 στις 11 π.μ.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» πραγματοποιεί περιοδείες και συσκέψεις, καλώντας στο συλλαλητήριο στην «Agrotica».

-- Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην «Agrotica» καλεί με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».

-- Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ανατολικής Θεσσαλονίκης προγραμματίζει σύσκεψη στις 27/1.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας καλεί τους αγρότες να βγάλουν από τη Δευτέρα 27/1 τα τρακτέρ στη Γέφυρα της Αρτας και οργανώνει συλλαλητήριο την Τρίτη 28/1 στην κεντρική πλατεία στις 12 μ.

-- Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού διοργανώνουν συλλαλητήριο την Τετάρτη 29/1 στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας οργανώνει κινητοποίηση στις 30/1 έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

-- Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης σε επίπεδο νομού στους άλλους Αγροτικούς Συλλόγους. Καλεί επίσης στη συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη 30/1 στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια του Αιγίου, όπου είναι προγραμματισμένη η δίκη για την κινητοποίηση στα διόδια του Ελαιώνα το 2017.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org