Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Τίμησαν τον κομμουνιστή δάσκαλο Κ. Χυτήρη

Eκδήλωση προς τιμήν του ήρωα δασκάλου Κώστα Χυτήρη, που εκτελέστηκε από τους ναζιστές κατακτητές την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, πραγματοποιήθηκε στο χωριό του, Κουραμάδες Κέρκυρας.

Κατά την εκδήλωση αποκαλύφθηκε τιμητική πλάκα στο χώρο της οικίας του από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Δ. Γραμμένο, και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, Δ. Κούτουλα, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ονοματοδοσία του δρόμου που διασχίζει το χωριό και που πλέον ονομάζεται οδός «Δασκάλου Κώστα Χυτήρη».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση που έγινε στην κεντρική πλατεία του χωριού απηύθυνε ο Δ. Γραμμένος, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Σ. Μήτσης, ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κ. Νικολούζος, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Α. Κουρσάρης.

Την κεντρική ομιλία για τη ζωή και τη δράση του έκανε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ, Γ. Μπορμπότης, αναδεικνύοντας την πλούσια δράση του Κ. Χυτήρη, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, την πίστη στα ιδανικά του, στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Προσωπικές αναφορές στον Κ. Χυτήρη έκανε ο στενότερος εν ζωή συγγενής του, ο ανιψιός του Σπύρος Χυτήρης, ενώ σημειώνεται πως τεράστια συμβολή στη συλλογή των βιογραφικών και ιστορικών στοιχείων είχε ο δημοσιογράφος Χ. Κορφιάτης.


Η εκδήλωση κοσμήθηκε καλλιτεχνικά από την παρουσία της δημοτικής χορωδίας «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ», που τραγούδησε συνθέσεις των Θεοδωράκη, Λοΐζου, Μαρκόπουλου κ.ά., τον Κερκυραίο ερμηνευτή Β. Γισδάκη, ενώ ενδιάμεσα στα τραγούδια απαγγέλθηκαν ποιήματα αφιερωμένα στους ήρωες της Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org