Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΣΥΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
«Κόκκινη κάρτα στα ναρκωτικά»

Ποδοσφαιρικό τουρνουά το περασμένο Σάββατο. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μαθητικές θεατρικές παραστάσεις

Στιγμιότυπο από το παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΕΣΥΝ
Στιγμιότυπο από το παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΕΣΥΝ
«Παίζω μπάλα και διασκεδάζω, λέω ΝΑΙ στη ζωή», «Κόκκινη κάρτα στα ναρκωτικά», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στο ποδοσφαιρικό παιδικό τουρνουά που διοργάνωσε με επιτυχία το Παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στην Κέρκυρα το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο του 6ου Πολιτιστικού και Αθλητικού Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. Οι μικροί αθλητές κατέβηκαν στο γήπεδο με τελικό νικητή ...τη ζωή, έπαθλο τη συλλογικότητα, την άμιλλα και ηττημένο την τοξικοεξάρτηση. Συμμετείχαν παιδικές ομάδες από: ΑΟ Κέρκυρα, ΑΣ Βολίδα, Ολυμπιακό Μαντουκίου, Ολυμπο, ΑΕΛ Λευκίμμης, Αχιλλέα Νυμφών και Οδυσσέα Αυλιωτών. Πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί πέναλτι και ταχύτερου σουτ. Παράλληλα, συμμετείχαν δυο ομάδες ενηλίκων από βετεράνους ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κέρκυρας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του ΕΣΥΝ Νίκος Πέρρος επισήμανε τη σημασία της συμμετοχής γονέων και κηδεμόνων στο παλλαϊκό αίτημα για πρωτογενή πρόληψη, μόρφωση, δουλειά, ψυχαγωγία, αθλητισμό, πολιτισμό. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από το κράτος, καθώς και στο παγκερκυραϊκό αίτημα για δημιουργία θεραπευτικής κοινότητας στο νησί και τη δημιουργία ειδικών προγραμμάτων για τους κρατούμενους χρήστες στις φυλακές Κέρκυρας. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με θεατρικές παραστάσεις στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου», στο Μόν Ρεπό, στις 9.15 μ.μ., όπου παίζονται σήμερα ο «Αρχοντοχωριάτης» από το Θεατρικό του 4ου Γυμνασίου και αύριο «8 γυναίκες κατηγορούνται» από το Θεατρικό του 1ου Λυκείου.

Στη Γούβα

H Eπιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», αύριο Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Πλυτά. Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης το Παράρτημα Οικοδόμων (Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου, Γούβας) και ο Σύλλογος Γυναικών Γούβας.

Στη Λιβαδειά

Από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου χαρακτηρίστηκε και το 6ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ στη Λιβαδειά, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη 30 Ιούνη, με κύριο αίτημα τη δημιουργία «στεγνού» προγράμματος στο Νομό Βοιωτίας. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη στις 8.30 το απόγευμα στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, με την ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς που θα είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ