Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10998

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ»
Να οξυνθεί ο αγώνας με όλες τις μορφές και η ταξική πάλη

«Θέλετε να φοβίσετε το λαό και να τσακίσετε το κίνημα, όχι μόνο τώρα, σε περίοδο κρίσης, αλλά και σε συνθήκες ανάκαμψης. Και εδώ φαίνεται το μέγεθος της αδυναμίας που νιώθετε ως κυβέρνηση, αλλά και ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός».


ΣΕΛ.  6  -  7

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ με στόχο το λαϊκό κίνημα χτες στην Αθήνα
  • Αποκλειστικά υπεύθυνη η κυβέρνηση, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο Πάγκαλου
  • Απρόκλητη κατασταλτική βία πολεμικής χροιάς ενάντια στο λαό που διαδήλωνε, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Δεκάδες στα νοσοκομεία
  • Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή. Αξιοποιώντας μηχανισμούς κρατικών κατασταλτικών υπηρεσιών, είτε χρησιμοποιώντας ομάδες δήθεν «αντιεξουσιαστών», η κυβέρνηση εφάρμοσε σχέδιο εξόντωσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα που υποκριτικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος καλούσε σε διάλογο τους «αγανακτισμένους».
  • ΚΚΕ: Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων.
  • Αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για να σταματήσει το όργιο κυβερνητικής καταστολής. Γιατροί και νοσηλευτές, στελέχη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές, έσπευσαν χτες το απόγευμα στο ιατρείο στο Σύνταγμα προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματισμένους διαδηλωτές.

ΣΕΛ.  6  -  7,   10  -  11,   14  -  15

*

ΠΑΜΕ: ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ
Με επιτυχία και η δεύτερη μέρα της απεργίας

Απ' τον Εβρο έως την Κρήτη, με την περιφρούρηση της απεργίας σε εκατοντάδες εργασιακούς χώρους για άλλη μια φορά από τα χαράματα, αλλά και με συμβολικές καταλήψεις, συγκεντρώσεις και πορείες έστειλαν στο κεφάλαιο και στην εξουσία του ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε»!


ΣΕΛ.  8  -  13

Ο λαός μπορεί

Το «μεσοπρόθεσμο» ψηφίστηκε στη Βουλή. Θα ψηφιστεί και ο εφαρμοστικός νόμος που το εξειδικεύει. Αλλά αυτά πρέπει να γίνουν αφορμή να ξεμπερδεύουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι με τις αυταπάτες, τα διλήμματα και τα ιδεολογήματα του «ευρωμονόδρομου». Με τα βάρβαρα, ταξικά μέτρα του μνημονίου, του «μεσοπρόθεσμου» και του «μνημονίου 2», επί της ουσίας συμφωνούν και τα στηρίζουν η ΝΔ, το κόμμα του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη και άλλοι. Αλλά ο λαός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη. Για να κερδίσει τον πόλεμο, πρέπει από μάχη σε μάχη να γίνεται πιο ισχυρός και ικανός. Ορμητικά να συμμετάσχει στην οργάνωση του εργατικού - λαϊκού αγώνα και της λαϊκής συμμαχίας, με έδρα τους χώρους δουλειάς, που θα επεκτείνεται στις συνοικίες και στα χωριά. Να ανατρέψει το συσχετισμό δυνάμεων παντού στο κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο. Θα γίνει πανίσχυρος, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ. Για το δικό του δρόμο ανάπτυξης με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καταργεί 14.000 νοσοκομειακές κλίνες και 70 δομές Πρόνοιας

ΣΕΛ.  32
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο το Διήμερο για μετανάστες

ΣΕΛ.  3
ΟΚΑΝΑ
Συντηρεί τη ναρκω-εξάρτηση

ΣΕΛ.  19
Δραστικές περικοπές σε ΝΑΤ - δημόσιο

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ