Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ο αγώνας της Αντίστασης συνεχίζεται...

Από την εκδήλωση τιμής και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Αντίστασης στο Περιστέρι.Φωτο: Γιώργης ΛΙΟΝΑΚΗΣ
Από την εκδήλωση τιμής και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Αντίστασης στο Περιστέρι.Φωτο: Γιώργης ΛΙΟΝΑΚΗΣ
Την περασμένη Κυριακή 28 Σεπτέμβρη με πρωτοβουλία της ΠΕΑΕΑ και του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων και Φίλων Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ Περιστερίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το Μπλόκο των Γερμανών και των μιαρών συνεργατών τους, στο Περιστέρι (στο Λόφο Αξιωματικών) στις 6 Ιούλη του 1944.

Παράλληλα έγιναν και τα αποκαλυπτήρια μνημείου που φτιάχτηκε με ευθύνη της ΠΕΑΕΑ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων, συνδικάτων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα νεολαίοι της πόλης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο γραμματέας της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ, Φοίβος Τσέκερης, τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν προωθεί τα αιτήματα της Αντίστασης, ούτε, για παράδειγμα, επιτρέπει το στήσιμο του μνημείου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αλλά ούτε και το μνημείο για τους Σοβιετικούς στρατιώτες που έπεσαν στη χώρα μας πολεμώντας με τον ΕΛΑΣ και παρά τις μεγάλες θυσίες του Κόκκινου Στρατού για το τσάκισμα του φασιστικού τέρατος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Περιστερίου, Νίκος Γουλοσπύρος, τόνισε, ότι η Εθνική Αντίσταση δεν ήταν ανώνυμη και γενικά δεν ανήκει σε όλους, είχε όνομα: ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, Εθνική Αλληλεγγύη με ψυχή, καρδιά και αιμοδότη το τιμημένο ΚΚΕ.


Στην ομιλία του ο πρόεδρος του παραρτήματος του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Αντίστασης και του ΔΣΕ τόνισε: «Η γενιά μας συνεχίζει τους αγώνες για την εκπλήρωση των ιδανικών της Αντίστασης που συνοψίζονταν στο τρίπτυχο «ΕΠΙΒΙΩΣΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ - ΛΑΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, κτίζοντας το δικό της κάστρο, το κάστρο του ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, για μιαν άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση. Μια κοινωνία που θα είναι ο λαός αφέντης στον τόπο του και θα κάνει το μπόι του ανθρώπου πιο υψηλό απ' ό,τι είναι».

Στο τέλος της εκδήλωσης κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο τα σωματεία της πόλης, η ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών του ΚΚΕ και η Τομ. Οργάνωση Περιστερίου της ΚΝΕ.


Θεόδωρος ΑΥΓΕΡΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ