Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ»
Σήμα κινδύνου για δημόσια υγεία και περιβάλλον

Να βάλουν φραγμό στις πολιτικές επιλογές που θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και την υγεία τους, λόγω της εξαιρετικά επικίνδυνης «υπερφόρτωσης» της χωματερής των Ανω Λιοσίων, καλεί τους κατοίκους του Περιστερίου η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης Περιστερίου», με ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Σοφός, Γιάννης Νάος και Γρηγόρης Τιμπλαλέξης.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τους τελευταίους μήνες, η ατμόσφαιρα στην πόλη και τους γύρω δήμους έχει γίνει ανυπόφορη, ιδιαίτερα στις περιοχές πάνω από τη Θηβών, Κηπούπολη, Χρυσούπολη, Ιερόθεο και Ν. Ζωή. «Η κατάσταση αυτή οφείλεται στα απόβλητα από τις μονάδες βιολογικού καθαρισμού της Μεταμόρφωσης και της Ψυττάλειας της ΕΥΔΑΠ, που παράνομα και ανεξέλεγκτα τα πετούν στη χωματερή των Ανω Λιοσίων. Λόγω της συνεχιζόμενης ανάφλεξης στη χωματερή, καίγονται σκουπίδια και πλαστικά, με αποτέλεσμα να παράγονται επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες (διοξίνες), οι οποίες εκλύονται στην ατμόσφαιρα προσβάλλοντας την υγεία όλων μας».

Παρ' όλα αυτά, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κατέθεσε νομοσχέδιο που δρομολογεί την επιπλέον επιβάρυνση της περιοχής, αφού «η θέση του Λατομείου Μούσαμα εγκρίνεται ως κατάλληλη για την υποδοχή υπολειμμάτων από τις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων της Δυτικής Αττικής». Κάτι που, όπως καταγγέλλει η «Πρωτοβουλία», είναι παράνομο, γιατί αυτός ο χώρος είναι αυστηρά προστατευόμενος με νόμο και απαγορεύεται η απόρριψη σκουπιδιών εκεί.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές για τη διαχείριση απορριμμάτων προωθούνται και στη βάση της συνένοχης «ανοχής» των δημοτικών αρχών Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης και Ιλίου, αλλά και της συμφωνίας των ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ. «Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από δημάρχους που έχουν εξελιχθεί σε τοποτηρητές της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η Πρωτοβουλία» θα προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τη «Δημοκρατική Συσπείρωση Πετρούπολης», απαιτώντας να σταματήσει άμεσα η εναπόθεση στη χωματερή των αποβλήτων Μεταμόρφωσης και Ψυττάλειας καθώς και, προοπτικά, η λειτουργία της και να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Λατομείο Μούσαμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός ενάντια στη νέα χωματερή στη Φυλή (2019-10-09 00:00:00.0)
Οργανώνουν ξεσηκωμό ενάντια στη νέα χωματερή (2019-09-17 00:00:00.0)
Απάντηση στο έγκλημα διαρκείας της χωματερής στη Φυλή η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» (2019-02-02 00:00:00.0)
Αύριο η κινητοποίηση για να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής (2018-07-04 00:00:00.0)
Ενας αιώνιος σκουπιδότοπος (2003-06-07 00:00:00.0)
Δεν κλείνει η χωματερή για τα απόβλητα της Ψυττάλειας (1997-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ