Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Ξεσηκωμός ενάντια στη νέα χωματερή στη Φυλή

Σήμερα ο αποκλεισμός της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ύψος του ΧΥΤΑ Φυλής και η παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Eurokinissi

Συνεχίζονται σήμερα οι κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων από τη Δυτική Αθήνα - Αττική ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - Περιφέρειας για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και την αξιοποίηση ανενεργών λατομείων (όπως του Μουσαμά στην Πετρούπολη) ως νέων χώρων ταφής απορριμμάτων.

Τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στο ύψος της Χωματερής Φυλής θα αποκλείσουν στις 6.30 μ.μ. σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής, σε μια κινητοποίηση όπου θα συμμετάσχουν και μαθητές της περιοχής. Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Παράλληλα, σωματεία και φορείς του δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί για τις 5.45 μ.μ. στο παλιό δημαρχείο (κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων).

Οι φορείς που αντιδρούν στη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή διεκδικούν το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της υπάρχουσας χωματερής και να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης: Να μη δημιουργηθούν ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά, Μελετάνι, «ΤΙΤΑΝ» και Σταμέλου, που βρίσκονται στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας. Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΕΣΔΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων. Οχι στην καύση των απορριμμάτων. Οχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία. Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος. Ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης και τελικής διάθεσης των αποβλήτων που να σχεδιάζει με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, με προτεραιότητα στην πρόληψη της παραγωγής απορριμμάτων και στην προώθηση της ανακύκλωσης, με διαλογή στην πηγή. Μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα και σύγχρονο εξοπλισμό, διασφάλιση της χωριστής διαλογής διαφορετικών ειδών απορριμμάτων. Δημιουργία μονάδων επεξεργασίας και χωροθέτηση μακριά από κατοικημένες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ