Σάββατο 4 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Φακέλωμα!

«

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το φακέλωμα»!!! Ετσι απαντούσε η κυβέρνηση (διά του εκπροσώπου της) όταν αποκαλύφθηκε ότι επί Ελληνικής Προεδρίας, στη Χαλκιδική, αποφασίστηκε να μπουν στα διαβατήρια των πολιτών ακόμα και μικροτσίπ με τα δακτυλικά αποτυπώματα και την ίριδα του ματιού (!), για να επιβεβαιώνεται - λέει - η ταυτοπροσωπία του κατόχου!

Εκεί έφτασαν! Να βάζουν μικροτσίπ στους ανθρώπους, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν καταλάβαινε» (!) πού είναι το φακέλωμα! Προχτές, που η εν λόγω απόφαση επικυρώθηκε και επίσημα στο Συμβούλιο Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΕΕ, μάλλον θα «κατάλαβε»...

Η κυβέρνηση δεν περιορίστηκε να κάνει ότι «δεν καταλαβαίνει». Εφτασε τότε στο σημείο να εκτοξεύει και φριχτά ψέματα.

Οταν ρωτήθηκε ο Χρ. Πρωτόπαππας (στις 23/6/2003) για το φακέλωμα που αποφάσισαν οι «15» στη Χαλκιδική, απάντησε: «Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο (...) Δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο και δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συζητήσεων»...

Ψεύτες με έμβλημα το ...«δεν καταλαβαίνω», λοιπόν! Ψεύτες, που ούτε για το φασισμό «καταλαβαίνουν». Οταν ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι επί της τρέχουσας Ιταλικής Προεδρίας θα προωθηθεί η βρετανική πρόταση για ίδρυση «στρατοπέδων συγκέντρωσης» μεταναστών, σε ευρωπαϊκό έδαφος, πάλι «δεν κατάλαβαν»! Στη Χαλκιδική, όμως, συζητήθηκε κι αυτό...

Πάντως (και για ...να καταλάβετε), η κυβέρνηση τού «δεν καταλαβαίνω» είναι η ίδια κυβέρνηση, που ο πρωθυπουργός της ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να υπερασπιστεί την τακτική της Ασφάλειας να στέλνει χαφιέδες στις πορείες των εργαζομένων! Είναι η ίδια κυβέρνηση, της οποίας ο πρωθυπουργός - με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της ΕΕ - υπέγραψε με τον Μπους την «τρομοσυμφωνία» έκδοσης «υπόπτων» στις ΗΠΑ!

«Τρομοσυμφωνία», φακέλωμα, στρατόπεδα συγκέντρωσης! «Τρία σε ένα», λοιπόν! Να το «κατόρθωμα» της Ελληνικής Προεδρίας! Να η «δημοκρατία» της ΕΕ.

Μπροστά σε μια τόσο (οφθαλμοφανώς) αντιδραστική πολιτική, η κυβέρνηση επέλεξε να βρει καταφύγιο στο ψέμα. Μέχρι που ήρθαν όλα στη φόρα.

Οχι μόνον ήξεραν τι υπέγραφαν, αλλά είναι και οι πρώτοι που τα εφαρμόζουν. Μετέτρεψαν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε χώρο «πιλοτικής» - έτσι το λένε - εφαρμογής του φακελώματος! Οχι μόνο πήραν την απόφαση, όχι μόνο την απέκρυψαν από το λαό, αλλά τώρα είναι και οι πρώτοι «διδάξαντες» (!), αφού το ...«πιλοτικό» φακέλωμα ξεκινά από ελληνικό έδαφος, στα Σπάτα, όπου οι επιβάτες της πτήσης Αθήνα - Μιλάνο υφίστανται τον έλεγχο της ίριδας του ματιού τους.

Κατόπιν αυτών, οι πάντες το ...καταλαβαίνουν: Τα νέα «συγχαρητήρια» του Μπους προς τον Σημίτη δε θ' αργήσουν. Οι Αμερικάνοι το έχουν «ζητήσει»: Να φακελώνονται έως και 40 (!)βιομετρικά - όπως λέγονται - δεδομένα των επιβατών (από την ίριδα του ματιού μέχρι το DNA), προς εξυπηρέτηση της CIA και του FBI.

Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην προώθηση του «αιτήματος» των «αντιτρομοκρατών» είναι προφανής. Τόσο προφανής, όσο και ο «σεβασμός» της κυβέρνησης στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ